UNILEVERs PERSONVERNPRINSIPPER

UNILEVERs PERSONVERNPRINSIPPER

Unilever tar personvernet alvorlig. De følgende fem prinsippene understreker vår holdning når det gjelder å respektere personvernet ditt:

 1. Vi verdsetter den tilliten du viser oss ved å gi oss personopplysningene dine. Vi kommer alltid til å bruke personopplysningene dine på en måte som er rettferdig og verdt denne tilliten.
 2. Du har rett til å få tydeliggjort informasjon om hvordan vi bruker personopplysningene dine. Vi vil alltid være åpne overfor deg om hva slags informasjon vi samler inn, hva vi gjør med den, hvem vi deler den med, og hvem du bør kontakte hvis det er noe som uroer deg.
 3. Hvis det er noe som uroer deg om hvordan vi bruker dine personopplysninger, vil vi samarbeide med deg for raskt å rydde opp i det som uroer deg.
 4. Vi vil gjøre alt som er rimelig for å beskytte informasjonen om deg mot misbruk og å holde den hemmelig.
 5. Vi vil oppfylle alle gjeldende datavernlover og -reguleringer, og vi vil samarbeide med datavernmyndighetene. Hvis det ikke finnes datavernlovgivning, vil vi handle i samsvar med generelt aksepterte datavernprinsipper.

 

UNILEVERs PERSONVERNPRINSIPPER

Sist oppdatert: desember 2012

Unilever er opptatt av å beskytte personvernet ditt og sikre at personopplysningene dine beskyttes. Disse personvernprinsippene forklarer hva slags personopplysninger vi samler inn og hvordan vi bruker, røper og beskytter denne informasjonen.

Hva er det disse personvernprinsippene gjelder for?

Disse personvernprinsippene gjelder for personopplysninger som samles inn av selskapene i Unilever-konsernet i forbindelse med de tjenestene de tilbyr. Finn ut mer om Unilever-konsernet på http://unilever.com/aboutus/. Dette omfatter informasjon samlet inn offline via vår Careline og våre kundesamtalesentra, direktemarkedsføringskampanjer, lotterier og konkurranser og online via nettstedene våre, merkede sider på tredjepartsplattformer og –applikasjoner som man kommer til eller bruker via slike nettsteder eller tredjepartsplattformer som driftes av eller på vegne av Unilever-konsernet (“Unilever-nettsteder”). Disse personvernprinsippene tas herved med i og danner en del av bestemmelsene og vilkårene for bruk av det gjeldende Unilever-nettstedet. Hvis du vil ha mer informasjon om det Unilever-selskapet som er ansvarlig for å beskytte personopplysningene dine, skal du lese Dine personvernrettigheter og hvem du skal kontakte nedenfor.

Disse personvernprinsippene gjelder ikke for:

 • Informasjon samlet inn fra tredjepartsnettsteder, -plattformer og/eller –applikasjoner (“Tredjepartsnettsteder”) som vi ikke har kontroll over,
 • Informasjon samlet inn fra tredjepartsnettsteder som du får tilgang til via linker på Unilever-nettsteder, eller
 • Nettbannere, lotterier og andre annonseringer eller promoteringer på tredjepartsnettsteder som vi eventuelt sponser eller deltar i.

Disse tredjepartsnettstedene kan muligens ha sine egne personvernprinsipper og vilkår og bestemmelser. Vi oppfordrer deg til å lese dem før du bruker slike tredjepartsnettsteder.

Ditt samtykke

Unilever vil ikke samle inn, bruke eller røpe dine personopplysninger uten ditt samtykke. I de fleste tilfellene vil vi be om ditt samtykke, men i noen tilfeller vil vi tolke dine handlinger og din atferd som et samtykke. Ved at du bruker et Unilever-nettsted samtykker du i at dette relevante Unilever-selskapet samler inn, bruker og røper personopplysningene dine i samsvar med disse personvernprinsippene.

Det kan hende vi vil be deg om å gi tilleggssamtykke hvis vi må bruke personopplysningene dine til formål som ikke dekkes av disse personvernprinsippene. Du har ikke noen plikt til å gi slikt samtykke, men hvis du bestemmer deg for ikke å gi det, kan det hende at deltakelsen din i visse aktiviteter vil kunne bli begrenset. Hvis du gir tilleggssamtykke, skal vilkårene i dette samtykket ha prioritet hvis de er i strid med bestemmelsene i disse personvernprinsippene.

Hvis du ikke samtykker i innsamlingen, bruken og røpingen av personopplysningene dine på denne måten, skal du ikke bruke Unilever-nettstedene eller på annet vis gi personopplysninger til Unilever.

Barn

Flesteparten av Unilever-nettstedene er utformet og ment for voksnes bruk. Hvis et Unilever-nettsted er ment for yngres bruk, vil vi skaffe oss samtykke fra en forelder eller verge før vi samler inn personopplysninger hvis vi føler at det er hensiktsmessig å gjøre dette, eller der det kreves i gjeldende datavernlover og -reguleringer (alderen hvor samtykke er nødvendig, varierer fra land til land). Hvis du er et barn over den alderen der foreldresamtykke kreves i ditt land, bør du granske bestemmelsene i disse personvernprinsippene sammen med din forelder eller verge for å sikre at du forstår og godtar dem.

Hvis vi oppdager at vi har samlet inn informasjon uten samtykke fra en forelder eller verge der slikt samtykke skulle ha vært skaffet til veie, vil vi slette denne informasjonen så snart som mulig.

Tilgangen til visse deler av Unilever-nettstedene og/eller egnetheten til å motta priser, prøveeksemplarer eller andre belønninger, vil kunne være begrenset til brukere over en viss alder. Det kan være vi bruker personopplysningene dine for å gjennomføre aldersverifikasjonssjekker og håndheve slike aldersbegrensninger.

Hva slags informasjon samler vi inn?

I disse personvernprinsippene betyr “personopplysninger” informasjon eller informasjonsbiter som gjør at du kan identifiseres. Dette omfatter vanligvis informasjon som navn, adresse, skjermnavn, profilbilde, e-postadresse og telefonnummer, men kan også omfatte annen informasjon som IP-adresse, handlevaner, preferanser og informasjon om livsstilen din eller preferanser som dine hobbyer og interesser. Det kan hende vi samler inn informasjon om deg fra ulike kilder, herunder:

 • Informasjon du gir oss direkte

  Det kan hende vi samler inn informasjon om deg direkte når du gir oss personopplysninger, for eksempel når du registrerer deg for pristrekninger eller konkurranser, registrerer deg for å få informasjon, bruke applikasjoner, kjøpe et produkt eller en tjeneste fra oss, være med på en spørrekonkurranse eller komme med en kommentar eller forespørsel. Typen informasjon det kan være vi samler inn fra deg direkte, omfatter:

  • navn
  • adresse
  • e-postadresse
  • brukernavn
  • telefonnummer
  • kredittkort- eller annen betalingsinformasjon
  • alder
  • fødselsdato
  • kjønn
  • brukergenerert innhold, post og annet innhold du gir til Unilever-nettsteder
  • eventuelle andre personopplysninger du gir oss frivillig
 • Informasjon som vi samler inn automatisk hvis du bruker Unilever-nettsteder

  Vi bruker informasjonskapsler og andre verktøyer (som nettanalyseverktøyer og pikseltagger) for automatisk å samle inn informasjon om deg når du bruker Unilever-nettsteder i samsvar med bestemmelsene i disse personvernprinsippene og gjeldene datavernlover og -reguleringer. Typen informasjon vi kan hende samler inn om deg, omfatter:

  • informasjon om nettlesertypen du bruker
  • detaljer om nettsidene du har sett på
  • IP-adressen din
  • hyperlinkene du har klikket på
  • ditt brukernavn, profilbilde, kjønn, nettverk og eventuell annen informasjon du velger å dele når du bruker tredjepartsnettsteder (som når du bruker “Liker”-funksjonen på Facebook eller +1-funksjonen på Google+)
  • nettstedene du besøkte før du kom til Unilever-nettstedet

  De fleste internettleserne er fra starten satt opp slik at de aksepterer informasjonskapsler. Du kan endre innstillingene for å blokkere informasjonskapsler eller for å varsle deg hvis informasjonskapsler sendes til enheten din. Hvis du deaktiverer informasjonskapslene, vil dette kunne påvirke hvordan du opplever Unilever-nettstedene.

 • Informasjon vi samler inn fra andre kilder

  Det kan hende vi får personopplysninger om deg fra andre kilder hvis du har samtykket i at slik informasjon kan deles. Dette vil kunne omfatte informasjon fra kommersielt tilgjengelige kilder som offentlige databaser og dataaggregatorer og informasjon fra tredjeparter. Typen personopplysninger det kan være vi samler inn fra slike kilder, omfatter:

  • navn
  • gateadresse
  • alder
  • dine handlevaner
  • preferanser og informasjon om livsstilen din som hobbyer og interesser
  • offentlig tilgjengelig informasjon som brukergenerert innhold, blogger og oppføringer slik lovverket tillater

Hvordan bruker vi personopplysningene dine?

Det kan hende vi bruker personopplysningene dine:

 • for å forbedre produktene våre og din opplevelse på Unilever-nettstedene. Finn ut mer.

  Det kan hende vi bruker personopplysningene dine:

  • for å evaluere bruken av Unilever-nettstedene, -produktene og -tjenestene
  • for å analysere virkningen av våre annonser, konkurranser og promoteringer
  • for å individualisere nettsideopplevelsen din samt for å evaluere (anonymt og samlet sett) statistikker om nettstedsaktivitet som når du besøkte nettstedet, om du har besøkt det før, og hvilket nettsted som viste deg dit
  • for å gjøre Unilever-nettstedene enklere å bruke og for bedre å kunne skreddersy Unilever-nettstedene og -produktene til dine interesser og behov
  • for å få fart på dine fremtidige aktiviteter og opplevelser på Unilever-nettstedene. For eksempel kan et nettsted gjenkjenne at du har gitt personopplysninger og vil ikke be om den samme informasjonen igjen
  • for å samle inn informasjon om enheten du bruker for å se på Unilever-nettstedet, slik som IP-adressen din eller hva slags internettleser eller operativsystem du bruker og linke dette til personopplysningene dine for å sikre at hvert Unilever-nettsted gir deg den beste nettopplevelsen
 • for å kontakte deg vedrørende produkter og tjenester som det kan være du er interessert i forutsatt at du har gitt oss samtykke til å gjøre dette, eller du tidligere har anmodet om et produkt eller en tjeneste fra oss, og kommunikasjonen er relevant eller knyttet til denne tidligere anmodningen og gjort innenfor eventuelle tidsrammer fastsatt i gjeldende lovverk. Finn ut mer.

  Det kan hende vi bruker personopplysningene dine:

  • for å foreslå produkter eller tjenester (herunder de fra relevante tredjeparter) som vi tror vil kunne interessere deg
  • for å gi deg muligheten for å delta i konkurranser eller promoteringer

  Du kan når som helst velge bort å få meldinger fra oss. Eventuelle direktemarkedsføringsmeldinger vi sender deg vil gi deg informasjon og måter for å velge dem bort.

 • for å gi deg produkter eller tjenester du anmoder oss om. Finn ut mer.

  Det kan hende vi bruker personopplysningene dine:

  • i relasjon til konkurranser eller promoteringer du er med på
  • for å sende deg informasjon, produkter eller prøveeksemplarer du har anmodet om
  • for å svare på spørsmål eller kommentarer fra deg

Hvis vi samler inn personopplysninger for et spesielt formål vil vi ikke beholde dem lengre enn det som er nødvendig for å oppfylle dette formålet, med mindre vi av legitime eller lovbestemte årsaker må beholde dem lengre. For å beskytte informasjonen mot tilfeldig eller ondsinnet ødeleggelse kan det være, hvis vi sletter informasjon fra tjenestene våre, at vi ikke umiddelbart sletter restkopier fra serverne våre eller fjerner informasjon fra sikkerhetskopisystemene våre.

Mobile meldingstjenester

Det kan hende vi gjør en tjeneste tilgjengelig som du kan motta tekst eller andre meldingstyper fra Unilever med (som kortmeldingstjeneste, eller SMS, utvidet meldingstjeneste, eller EMS, og multimediemeldingstjeneste, eller MMS) på din trådløse eller mobile enhet (“mobilmeldingstjeneste”). Hvis du abonnerer på en av mobilmeldingstjenestene, samtykker du i å motta slike tjenester fra Unilever på den adressen eller det mobilnummeret du gir for dette formålet (med mindre og inntil du har valgt å velge bort mottak av slike meldinger ved å følge veiledningene i seksjonen Dine personvernrettigheter og hvem som skal kontaktes nedenfor).

Du forstår at din trådløsleverandørs standardsatser gjelder for disse meldingene, og at du når som helst skal kunne forandre mening ved å følge veiledningene i seksjonen Dine personvernrettigheter og hvem som skal kontaktes nedenfor. Hvis det påføres gebyrer på trådløskontofakturaen din, samtykker du i at vi skal kunne samle inn fra deg og gi leverandøren din gjeldende betalingsinformasjon i forbindelse med dette. Du forsikrer at du er eieren eller autorisert bruker av trådløsenheten du bruker for å melde deg på mobilmeldingstjenesten, og at du er autorisert til å godta de gjeldende gebyrene. I tillegg til å oppfylle visse aldersbegrensinger og eventuelle andre vilkår og bestemmelser knyttet til hver mobilmeldingstjeneste, kan det hende du må registrere personopplysninger som navn, tekstmelding, trådløsadresse eller mobilnummer. Vi skal også kunne skaffe oss datoen, tidspunktet for og innholdet i meldingen din mens du bruker mobilmeldingstjenesten. Vi vil bruke informasjonen vi skaffer oss i forbindelse med vår mobilmeldingstjeneste i samsvar med disse personvernprinsippene. Men legg merke til at trådløsleverandøren din og andre tjenesteleverandører også vil kunne samle inn data om trådløsenhetsbruken din, og metodene deres reguleres av deres egne prinsipper.

Du erkjenner og samtykker i at mobilmeldingstjenesten gis via trådløse systemer som bruker radioer (eller andre metoder) for å sende meldinger via komplekse nettverk. Vi garanterer ikke at din bruk av mobilmeldingstjenesten vil være privat eller sikker, og vi er ikke ansvarlige overfor deg for det manglende personvernet eller sikkerheten du måtte oppleve. Du er fullt ut ansvarlig for selv å ta de forholdsregler og besørge de sikkerhetstiltak som best passer for din situasjon og planlagte bruk av mobilmeldingstjenesten. Vi skal også kunne gå inn i innholdet på din trådløs- og/eller mobiltelefonkonto hos leverandøren din med det for øye å finne frem til og løse tekniske problemer og/eller tjenesterelaterte klager.

Hvem deler vi personopplysningene dine med?

Som en generell regel deler vi ikke personopplysningene dine med noen utenfor Unilever-konsernet. Men det kan hende vi deler personopplysningene dine med pålitelige tredjeparter. Finn ut mer.

Vi skal kunne dele personopplysningene dine med:

 • annonse-, markedsførings- og promoteringsbyråene våre for å hjelpe oss med å levere og analysere virkningen av annonsekampanjene og promoteringene våre
 • tredjeparter som trengs for å levere deg et produkt eller en tjeneste eller en posttjeneste som leverer et produkt du har bestilt.
 • lovhåndhevere eller offentlige myndigheter hvis de har fulgt en behørig, lovbestemt prosess for å anmode oss om å røpe informasjonen.
 • tredjeparter som ønsker å sende deg informasjon om sine produkter og tjenester, men kun hvis du har gitt oss samtykke til dette.
 • tredjepartsleverandører av tjenester som databehandling til Unilever
 • nettanalyseverktøyleverandører som Google eller Unica

Vi skal også kunne dele personopplysningene dine med selskaper, organisasjoner eller enkeltpersoner utenfor Unilever-konsernet hvis vi mener at røping av informasjonen er nødvendig av lovbestemte grunner.

Det kan hende vi deler personopplysningene dine:

 • for å håndheve gyldig bruk av Unilever-nettsteder
 • for å gjennomføre undersøkelser om mulige brudd på gjeldende lovverk
 • for å oppdage, hindre og beskytte mot bedrageri og mulige, tekniske eller sikkerhetsrelaterte sårbarheter
 • for å etterleve gjeldende lover og reguleringer, samarbeide under en mulig, lovbestemt etterforskning og for å oppfylle offentlige ordre som skal gjennomføres

Hvis vi deler personopplysningene dine med en tredjepart, skal vi gjøre alt vi kan for å sikre at vedkommende holder informasjonene om deg sikre, iverksetter alle rimelige tiltak for å beskytte dem mot misbruk og kun bruker dem på en måte som er i samsvar med disse personvernprinsippene og gjeldende datavernlover og -reguleringer.

Unilever selger ikke personopplysninger unntatt til en enhet som vi overlater hele eller deler av forretningsvirksomheten vår til (for eksempel i forbindelse med vårt salg av et merke) eller på annet vis i forbindelse med en fusjon, konsolidering, kontrollendring, omorganisering eller likvidasjon av hele eller en del av forretningsvirksomheten vår.

Overføring av personopplysningene dine

Vi skal kunne overføre personopplysningene dine til servere utenfor det landet du bor i eller til konsernselskaper eller andre pålitelige tredjeparter som befinner seg i andre land, slik at disse skal kunne behandle personopplysningene dine på vegne av oss. Ved å bruke et Unilever-nettsted eller på annet vis forsyne Unilever med personopplysninger samtykker du i at vi gjør dette i samsvar med bestemmelsene i disse personvernprinsippene og gjeldende datavernlover og -reguleringer.

Du må være klar over at mange land ikke gir den samme rettslige beskyttelsen av personopplysninger som det kan hende du nyter godt av i ditt opprinnelsesland. Mens personopplysningene dine befinner seg i et annet land, vil domstolene, lovhåndhevere og nasjonale sikkerhetsmyndigheter i dette landet kunne komme til dem i samsvar med sine lovverk. Underlagt slike lovlige tilgangsanmodninger lover vi at alle som behandler personopplysningene dine utenfor ditt opprinnelsesland, må implementere tiltak for å beskytte dem og kun har rett til å behandle dem i samsvar med Unilevers instrukser.

Sikring av personopplysningene dine

Vi tar alle rimelige forholdsregler for å holde personopplysningene dine sikret og krever av alle tredjeparter som håndterer eller behandler personopplysningene dine for oss, at de gjør det samme. Tilgangen til personopplysningene dine er begrenset for å hindre uautorisert tilgang, modifisering eller misbruk og er kun tillatt for våre ansatte og agenter ut fra hva disse har behov for.

Personvernrettighetene dine og hvem som skal kontaktes

Hvis du har spørsmål, kommentarer, eller du uroer deg om hvordan vi håndterer personopplysningene dine, kan du kontakte oss ved å klikke på linken Kontakt oss på Unilever-nettstedet som dirigerte deg til disse personvernprinsippene. Alternativt kan du gå til www.unilever.com, velge passende land og klikke på linken Kontakt oss. Anmodningen din vil bli dirigert til passende Unilever-konsernselskap.

Du har rett til å si fra til oss hvis du:

 • ikke ønsker å bli kontaktet av oss i fremtiden
 • vil ha et eksemplar av personopplysningene vi har om deg
 • vil korrigere, oppdatere eller slette personopplysningene dine i arkivene våre
 • ønsker å rapportere eventuell misbruk av personopplysningene dine

For å bistå oss med håndteringen av anmodningen din, må du gi oss ditt fulle navn og alle detaljer.

Endringer i våre personvernprinsipper

Vi skal når som helst kunne forandre disse personvernprinsippene ved å legge ut den oppdaterte versjonen av personvernprinsippene på Unilever-nettstedene. Vi vil gi deg rimelig varsel om en eventuell, viktig endring. Vi oppfordrer deg til hyppig å besøke nettstedet for å holde deg informert om hvordan vi bruker personopplysningene dine.

Andre Unilever-personvernprinsipper

I tillegg til disse personvernprinsippene kan det være spesielle kampanjer eller promoteringer som vil være regulert av ytterligere personvernbestemmelser eller -prinsipper. Vi oppfordrer deg til å lese disse ytterligere bestemmelsene eller prinsippene før du deltar i slike kampanjer eller promoteringer fordi du må etterleve dem hvis du deltar. Eventuelle, ytterligere personvernbestemmelser eller -prinsipper vil bli gjort tilgjengelig for deg på en fremtredende måte.