PERSONVERNERKLÆRING

#yourdataisyours

Vi vet at du bryr deg om dine personopplysninger og hvordan de brukes. Det er viktig for oss at du stoler på at Unilever bruker dine personopplysninger forsiktig. Denne Personvernerklæringen vil hjelpe deg med å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi gjør med dem.

Når du leser Personvernerklæringen ber vi deg huske på at den gjelder for alle selskapene i Unilever-konsernet slik dette defineres nedenfor.

Ta et øyeblikk for å gjøre deg kjent med vår praksis for persondatabehandling, og gi oss beskjed hvis du har spørsmål ved å sende oss en e-post eller sende inn en forespørsel via skjemaet «Kontakt oss» på nettstedene våre.

Vi har forsøkt å holde denne erklæringen så enkel som mulig, men hvis du ikke er kjent med begrepene, for eksempel informasjonskapsler, IP-adresser og nettlesere, kan du lese om disse nøkkelordene først.

Du har rett til å motsette deg visse typer bruk av personopplysningene dine, blant annet bruk av dine personopplysninger til direkte markedsføring. Se hvilke rettigheter du har og hvordan du kan praktisere dem, her:

HVEM INNHENTER INFORMASJONEN?

Eventuelle personopplysninger som overføres til eller innsamles av Unilever, kontrolleres både av Unilever PLC og Unilever N.V., som er moderselskapene i Unilever-konsernet (alle Unilever-konsernselskapene, som sammen utgjør datakontrollørene).
Denne personvernerklæringen gjelder personopplysninger som Unilever innhenter i forbindelse med tjenestene og produktene vi tilbyr.

Les mer…

Eventuelle personopplysninger som overføres til eller innsamles av Unilever, kontrolleres både av Unilever PLC, Port Sunlight, Wirral, Merseyside, CH62 4ZD Storbritannia, og Unilever N.V., Weena 455, PO Box 760 3000 DK Rotterdam, Nederland, som er moderselskapene i Unilever-konsernet (alle Unilever-konsernselskapene, som sammen utgjør datakontrollørene).

Denne personvernerklæringen gjelder personopplysninger som Unilever innhenter i forbindelse med tjenestene og produktene vi tilbyr. Referanser til «Unilever» i disse merknadene betyr Unilever PLC og Unilever N.V. og alle selskaper som eies/kontrolleres direkte eller indirekte av disse, og som du samhandler med eller har forretningsforbindelser med (heretter samlet kalt «Unilever-konsernet»). Finn ut mer om Unilever-konsernet på https://www.unilever.com/about/

Denne Personvernerklæringen gjelder også Unilever sitt markedsføringsinnhold, inkludert tilbud og annonsering for produkter og tjenester fra Unilever som vi (eller en tjenesteleverandør på våre vegne) sender deg på tredjeparts nettsteder, plattformer og applikasjoner, basert på informasjon om ditt nettbruk. Disse tredjepartsnettstedene har vanligvis egne personvernerklæringer og vilkår og betingelser. Vi anbefaler deg å lese dem før du bruker nettstedene det gjelder.

Les mindre

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER BLIR SAMLET INN?

Personopplysninger betyr enhver informasjon som kan benyttes til å identifisere en bestemt person, direkte eller indirekte.

Du er ikke pålagt å gi Unilever de personopplysningene vi ber om. Men hvis du velger å ikke gi dem, kan det hende vi ikke kan tilby deg produktene eller tjenestene våre eller besvare henvendelsene dine på en god måte.

Vi kan innhente personopplysninger fra en rekke kilder. Dette inkluderer:

  • Personopplysninger som du gir oss direkte
  • Personopplysninger som vi innhenter automatisk
  • Personopplysninger vi samler inn fra andre kilder

Les mer…

Personopplysninger betyr enhver informasjon som kan benyttes til å identifisere en bestemt person, direkte eller indirekte. Denne definisjonen inkluderer personopplysninger som samles inn uten nettoppkobling via våre sentre for forbrukerkontakt, direktemarkedsføringskampanjer, konkurranser og via våre nettsteder, apper og merkevaresider på tredjepartsplattformer og applikasjoner som er tilgjengelige eller brukt via tredjepartsplattformer.

Du kan bli bedt om å gi oss personopplysninger når du er i kontakt med oss. Selskaper i Unilever-konsernet kan dele disse personopplysningene med hverandre og bruke dem i samsvar med denne Personvernerklæringen. Vi kan også kombinere dem med annen informasjon for å forbedre våre produkter og tjenester, vårt innhold og vår annonsering.

Du er ikke pålagt å gi Unilever de personopplysningene vi ber om. Men hvis du velger å ikke gi dem, kan det hende vi ikke kan tilby deg produktene eller tjenestene våre eller besvare henvendelsene dine på en god måte.

METODER VI BRUKER FOR Å INNHENTE DINE PERSONOPPLYSNINGER

Vi kan innhente personopplysninger fra en rekke kilder. Dette inkluderer:

  • Personopplysninger som du gir oss direkte. Vi innhenter data om hvordan du bruker våre tjenester og produkter, slik som typen innhold du ser på eller engasjerer deg i og hyppigheten og varigheten på dine aktiviteter. Vi samler også inn personopplysninger du gir oss når du abonnerer på et nyhetsbrev, deltar i en spørreundersøkelse eller oppretter en konto for å kjøpe produktene våre. I slike sammenhenger kan det være at vi ber deg opplyse om personopplysninger, slik som navn, kjønn, fødselsdato, adresse, e-postadresse, telefonnummer eller kredittkortinformasjon. Enkelte Unilever-varemerker kan innhente «spesielle kategorier av personopplysninger» om deg med ditt eksplisitte samtykke. For mer informasjon om spesielle kategorier data som vi innhenter og hvordan vi bruker dem, kan du lese det relevante avsnittet nedenfor.
  • Personopplysninger som vi innhenter automatisk. Vi mottar også og lagrer visse typer personopplysninger når du samhandler med oss på nettet. For eksempel bruker vi informasjonskapsler og sporingsteknikker (for å finne ut mer, se nøkkelord for personvern) for å innhente personopplysninger når nettleseren din har tilgang til våre nettsteder eller annonser og annet innhold som administreres av eller på vegne av Unilever på andre nettsteder. Dine personopplysninger samles også inn når du søker, kjøper, legger inn, deltar i konkurranser eller spørreundersøkelser eller kommuniserer med våre kundeserviceteam. Vi samler inn blant annet følgende typer personopplysninger: IP-adresse (les vår liste over nøkkelord for personvern ), enhets-ID, posisjonsdata, datamaskin- og oppkoblingsinformasjon (for eksempel nettlesertype og -versjon), tidssoneinnstilling, type og versjon av programutvidelser i nettlesere, operativsystem og kjøpshistorikk – som Unilever noen ganger aggregerer med lignende opplysninger fra andre forbrukere. Noen ganger når du besøker Unilever sine nettsteder kan det også være at vi benytter programvareverktøy for å måle og samle inn øktinformasjon, inkludert nettsiders responstider, nedlastingsfeil, besøkslengden på visse sider, informasjon om sideinteraksjon og metoder benyttet til å forlate siden. Vi kan også samle inn teknisk informasjon som hjelper oss å identifisere enheten din i den hensikt å forebygge svindel eller for diagnostiseringsformål.
  • Personopplysninger vi samler inn fra andre kilder. Vi samler inn personopplysninger fra andre kilder, inkludert gjennom våre pålitelige partnerskap med tredjeparter samt der vi operer Unilever-kontoer på tredjepartsplattformer: For eksempel når du bruker «Liker»-funksjonen på Facebook eller «+1»-funksjonen på Google+. I tillegg mottar vi informasjon om dine og andre besøkendes interaksjon med markedsføringsaktivitetene våre for å måle hvorvidt markedsføringen vår er relevant og vellykket. Vi samler også inn informasjon om deg og dine aktiviteter fra tredjepart når vi i fellesskap tilbyr tjenester eller produkter, eller fra tredjeparts leverandører av databerikelse (for å finne ut mer, se våre nøkkelord for personvern) og som kan gi oss innsikt i personopplysningene vi har innhentet.

NÅR OG HVORFOR VI INNHENTER «SPESIELLE KATEGORIER AV PERSONOPPLYSNINGER»

Visse kategorier personopplysninger, slik som rase, etnisitet, religion, helse, seksualitet eller biometriske data, er klassifisert som «spesielle kategorier av data» og beskyttes av ytterligere vernetiltak i henhold til europeisk databeskyttelseslovgivning.

Vi begrenser omstendighetene der vi samler inn og behandler disse spesielle kategoriene av data.

Unilever samler noen ganger inn data knyttet til helsen din, slik som allergier, graviditet eller hudtype for å sende deg skreddersydde annonser og relevant reklame. Unilever innhenter og bruker disse personopplysningene kun når du har gitt oss samtykke til at vi kan gjøre det. I enkelte tilfeller kan du ha bedt om tjenester eller produkter som ikke direkte involverer innsamling av spesielle kategorier av data, men som kan antyde eller foreslå trosretning, helse eller andre spesielle datakategorier.

For å illustrere omstendigheter der Unilever samler inn og behandler spesielle datakategorier, gir vi følgende eksempler:

  • Unilever samler inn gravides terminer fra påmeldingssiden til nyhetsbrev fra Zwitsal eller Baby Dove. Det kan også plasseres informasjonskapsler på registreringssiden og som også fanger opp denne informasjonen. Disse dataene brukes deretter til å generere en gruppe med gravide for mottakelse av elektronisk annonsering fra relevante Unilever-varemerker. For mer informasjon om Unilevers profileringsaktiviteter, kan du lese det relevante avsnittet nedenfor.
  • På samme måte samler Unilever inn personopplysninger relatert til forbrukernes allergier for å formidle produktannonser og reklame som er relevante for forbrukernes behov.

HVORDAN SIKRER VI BARNAS PERSONVERN?

Vi forstår viktigheten av å ta ekstra forholdsregler for å sikre personvernet og tryggheten for barn som bruker produkter og tjenester fra Unilever.

De fleste av Unilever sine nettsteder er utformet og beregnet for bruk av voksne. Når et av våre nettsteder er beregnet for bruk av et yngre publikum, innhenter vi samtykke fra den personen med foreldreansvar før vi samler inn personopplysninger, der dette er påkrevd i gjeldende lovgivning og forskrifter (alderen der samtykke er nødvendig, varierer fra land til land).

Hvis du er barn i den alderen der foreldres samtykke er påkrevd i ditt land, bør du gjennomgå vilkårene i denne Personvernerklæringen sammen med en forelder eller verge for å forsikre deg om at du forstår og godtar dem. Hvis vi oppdager at vi har innsamlet personopplysninger fra et barn uten samtykke fra en forelder eller verge der slikt samtykke skulle ha vært innhentet, vil vi slette angjeldende personopplysninger så snart som praktisk gjennomførbart. Tilgang til visse deler av Unilevers nettsteder og/eller berettigelse til å motta premier, prøver eller andre belønninger er generelt begrenset til brukere over en viss alder.

Vi bruker noen ganger dine personopplysninger til å utføre kontroller for aldersbekreftelse og håndhever slike aldersbegrensninger.

Les mindre

HVA BRUKER VI PERSONOPPLYSNINGENE DINE TIL?

Vi samler inn, behandler og deler dine personopplysninger utelukkende for bestemte og begrensede formål. Eksempelvis for å behandle dine betalinger, vurdere og håndtere eventuelle klager, utvikle og forbedre våre produkter, tjenester, kommunikasjonsmetoder og funksjonaliteten til våre nettsteder, for å tilby tilpassede produkter, kommunikasjon og målrettet annonsering, samt produktanbefalinger til deg.

Vi lager også profiler ved å analysere informasjonen om surfing, søk og kjøpsatferd og samspillet med vår merkevarekommunikasjon ved å bygge segmenter (opprette grupper med visse felles egenskaper) og ved å plassere dine personopplysninger i ett eller flere segmenter.

I tillegg behandler Unilever dine personopplysninger også ved hjelp av automatiserte midler. En automatisert avgjørelse er en avgjørelse som utelukkende fattes ved hjelp av automatiserte midler, hvor ingen mennesker er involvert i beslutningsprosessen relatert til dine personopplysninger.

Les mer…

Vi samler inn, behandler og deler dine personopplysninger for følgende formål:

  • For å behandle dine betalinger hvis du kjøper våre produkter, for å gi deg ordrestatusen, håndtere dine henvendelser og forespørsler, og vurdere og behandle eventuelle klager
  • For å behandle og besvare dine forespørsler eller for å kontakte deg i den hensikt å besvare dine spørsmål og/eller forespørsler
  • Å utvikle og forbedre våre produkter, tjenester, kommunikasjonsmetoder og funksjonaliteten til våre nettsteder
  • For tilbakemeldinger på konkurranser eller kampanjer som du har deltatt i
  • For å kommunisere informasjon til deg og administrere din påmelding og/eller abonnement på vårt nyhetsbrev eller annen kommunikasjon
  • For å administrere våre daglige forretningsbehov vedrørende din deltakelse i våre konkurranser, kampanjer, markedsføringsaktiviteter eller forespørsler
  • For å bekrefte identiteten til personer som kontakter oss per telefon, elektroniske medier eller på annen måte
  • Til intern opplæring og kvalitetssikring
  • For å forstå og vurdere forbrukernes interesser, ønsker og endrende behov, for å forbedre nettstedet vårt, våre aktuelle produkter og tjenester og/eller for å utvikle nye produkter og tjenester
  • For å tilby deg personlige produkter, kommunikasjon og målrettet markedsføring og produktanbefalinger

Når vi samler inn og bruker dine personopplysninger for formål som nevnt ovenfor eller til andre formål, vil vi informere deg før eller på tidspunktet for innsamlingen.

Når det er rimelig, ber vi om ditt samtykke til å behandle personopplysningene. Der du har gitt ditt samtykke til behandlingsaktiviteter, har du til enhver tid rett til å trekke samtykket tilbake.

I noen tilfeller er våre legitime interesser grunnlaget for behandling av dine personopplysninger. En legitim interesse kan f.eks. oppstå når du registrerer deg for en lojalitetsordning med et av våre merker, og vi bruker personopplysningene som samles inn, for å gjennomføre dataanalyser i den hensikt å forbedre våre produkter eller tjenester. Denne grunnen benyttes kun der det er nødvendig for å oppnå en legitim interesse, eksempelvis for å bistå i utferdigelsen av en kontrakt, eller for å optimalisere en tjeneste, og tilsidesetter ikke dine rettigheter som individ. Dette juridiske grunnlaget vil bare være aktuelt der det ikke finnes mindre påtrengende måte å behandle dine personopplysninger på. Vi forsikrer deg om at dersom legitim interesse er benyttet som grunnlag for behandling av dine personopplysninger, vil vi føre en oversikt over dette og du vil ha rett til å be om denne informasjonen.

Vi behandler dine personopplysninger for å utferdige en kontrakt der du er eller vil inngå som en part. For eksempel må vi behandle dine personopplysninger for å levere et produkt eller en tjeneste du har kjøpt, slik at du kan delta i en av våre konkurranser, eller sende deg prøver du har bedt om.

Vi behandler også dine personopplysninger når vi har en juridisk forpliktelse (f.eks. fra skatte- eller trygdeordninger) for å utføre slik behandling. For eksempel kan en rettsbekreftelse eller en stevning kreve at vi behandler personopplysninger for et bestemt formål, eller vi kan være pålagt å behandle personopplysninger for å rapportere mistenkelige transaksjoner i henhold til lokale regler for bekjempelse av hvitvasking.

PROFILERING

Unilever bruker dine personopplysninger til å lage profiler. Vi lager profiler ved å analysere informasjonen om surfing, søk og kjøpsatferd og samspillet med vår merkevarekommunikasjon ved å bygge segmenter (opprette grupper med visse felles egenskaper) og ved å plassere dine personopplysninger i ett eller flere segmenter. Unilever bruker disse segmentene til å tilpasse nettstedet og vår kommunikasjon med deg (for eksempel ved å vise deg relevant innhold når du besøker nettstedet vårt eller i våre nyhetsbrev til deg), og til å vise relevante tilbud og annonser fra Unilever-varemerkene på Unilever-nettstedene og via tredjeparts nettsteder. Segmentene kan også brukes for tredjepartskampanjer på Unilever-nettstedene. Unilever profilerer dine data der du har gitt samtykke til at vi kan gjøre det, for eksempel ved å godta informasjonskapsler i nettleseren din eller registrere deg for nyhetsbrev fra et av våre varemerker.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt for å hindre at dine personopplysninger blir brukt på denne måten, i avsnittet Administrere informasjonskapsler i våre Informasjonskapselmerknader eller ved å tilbakekalle tillatelsen til bruk av e-postadressen din hvis du har logget inn på et av våre nettsteder eller abonnert på et nyhetsbrev.

Som eksempel –

  • Unilever samler inn, med ditt samtykke, fra
    • nettstedene våre om hva du ser på og måten du samhandler med innholdet vårt på
    • vår digitale skjermannonsering vi presenterer deg for på sosiale plattformer og andre utgiveres nettsteder
    • skjemaer du fyller ut på nettet og sender til oss og som vedrører dine interesser
  • Vi sporer også produktene du kjøper når du klikker på en av skjermannonsene våre og går videre til å kjøpe noe fra et utvalg av våre samarbeidende forhandlere.
  • Hvis du har bedt om å motta e-poster eller SMS-kommunikasjon fra oss, sporer vi hvorvidt du åpner, leser eller klikker på innholdet for å se hva du er interessert i slik at vi kan gi deg mer innhold som vi antar du liker.
  • Vi bruker disse dataene til å profilere dine liker og misliker. Hvis vi for eksempel ser at du ofte leser veganoppskrifter på vår «Recipedia»-nettside, og du har valgt å motta e-post fra oss, kan vi oppdatere deg på nye veganske oppskrifter som nettopp har landet på nettstedet for din interesse. Eller vi kan skreddersy vårt nettinnhold når du søker opp temaer vi tror du vil ha mest interessert av.
  • Basert på denne profilinformasjonen kan vi også gi deg reklame som vi tror du vil like og vil ønske å se når du ser på innhold fra oss eller fra vårt nettverk av utgivere som vi har markedsføringssamarbeid med. Noen ganger, med ditt samtykke, kan vi bruke din aktuelle posisjon for å vise deg annonser som dreier seg om kampanjer eller arrangementer som skjer i din nærhet og som vi tror du kan være interessert i.
  • Vi kan også bruke informasjon du har gitt til utvalgte tredjeparter og samtykket i å bli delt, for eksempel alder, kjønn, livssituasjon, livsstil og bredere interesser for å identifisere personer som vi tror vil ha lignende interesser som deg, og som vi tror vil være interessert i lignende reklame.

AUTOMATISERT BESLUTNINGSTAKING

I noen tilfeller behandler Unilever dine personopplysninger ved hjelp av automatiserte midler. En automatisert avgjørelse er en avgjørelse som utelukkende fattes ved hjelp av automatiserte midler, hvor ingen mennesker er involvert i beslutningsprosessen relatert til dine personopplysninger. For eksempel:

  • Unilever bruker spillsimuleringsmetoder for vitenskapsbaserte atferdsevalueringer og datavitenskaplige teknikker for vurdering av potensielle medarbeidere. Kandidater pålegges å spille et sett med spill. Atferdsmønstrene som vises under spillet, blir vurdert ved hjelp av en Unilever-tilpasset algoritme for å forutsi kandidatens potensial for en bestemt rolle. Denne algoritmen testes regelmessig for å sikre at den forblir rettferdig, effektiv og objektiv.

Vi tar ikke avgjørelser som har stor innvirkning på deg utelukkende basert på en automatisert beslutningsprosess. Hvis vi gjør det, vil vi informere deg og gi deg klar informasjon om vår avgjørelse om å stole på en automatisert beslutningstaking og vårt lovlige grunnlag for å gjøre det. Unilever bruker for eksempel kun automatiske systemer til å behandle personopplysninger hvis det er nødvendig for å inngå eller gjennomføre en kontrakt med deg eller når du har gitt ditt uttrykkelige samtykke.

Du har rett til ikke å bli underlagt en beslutning som bare er basert på en automatisert behandling, og som innebærer juridiske eller andre vesentlige effekter for deg. Du har spesifikt rett til:

  • å forlange menneskelig innblanding
  • å uttrykke dine synspunkter
  • å få en forklaring på avgjørelsen som er fattet etter en vurdering
  • å overprøve en slik beslutning
Les mindre

HVEM DELES DE MED?

Som et globalt selskap deler Unilever dine personopplysninger internt og med utvalgte tredjeparter. Vi deler for eksempel dine personopplysninger med tredjeparts tjenesteleverandører, andre tredjeparter, så vel som i tilfeller ved virksomhetsoverføringer eller juridisk offentliggjøring.

Les mer…

Som et globalt selskap deler Unilever dine personopplysninger internt og med utvalgte tredjeparter under følgende forutsetninger:

  • Tredjeparts tjenesteleverandører. For å oppfylle dine forespørsler, svare på dine henvendelser, ekspedere dine bestillinger, akseptere kuponger, gi deg vareprøver, åpne for at du kan delta i konkurranser eller gjøre forskjellige andre funksjoner, tjenester og materiell tilgjengelig for deg gjennom våre nettsteder, deler vi dine personopplysninger med tredjeparts tjenesteleverandører som utfører funksjoner på våre vegne, for eksempel selskaper som: har vertsfunksjon for eller opererer Unilever sine nettsteder, administrerer betalinger, analyserer data, yter kundeservice, post- eller transporttjenester og sponsorer eller andre tredjepartselskaper som deltar i eller administrerer våre kampanjer. De har tilgang til personopplysninger som er nødvendige for utførelsen av de funksjonene de utfører, men kan ikke brukes til andre formål. Videre må de behandle disse personopplysningene i overensstemmelse med denne Personvernerklæringen og i samsvar med aktuell databeskyttelseslovgivning og datavernforskrifter.
  • Andre tredjeparter. Dine personopplysninger vil også bli brukt av oss eller deles med våre sponsorer, annonsører, annonseringsnettverk, annonseringsservere, sosiale medier og analyseselskaper eller andre tredjeparter i forbindelse med markedsføring, salgsfremmende tiltak, databerikelse (for å finne ut mer om våre nøkkelord for personvern, følger du koblingen) og andre tilbud samt produktinformasjon.
  • Virksomhetsoverføringer. Dine personopplysninger vil bli brukt av oss eller deles med Unilever Group av interne årsaker, primært for forretningsmessige og operasjonelle formål. Samtidig som vi fortsetter å utvikle vår virksomhet, kan det være at vi selger eller kjøper tilganger, datterselskaper eller forretningsenheter. I slike transaksjoner utgjør dine personopplysninger generelt ett av den overførte virksomhetens aktiva, men forblir underlagt lovnadene som er gitt i en eventuell allerede eksisterende Personvernerklæring (med mindre, selvfølgelig, du endrer ditt samtykke). I det tilfellet en annen virksomhet erverver oss, våre virksomheter, alle eller en vesentlig del av våre eiendeler, eller eiendeler knyttet til Unilevers nettsteder, vil dine personopplysninger bli offentliggjort til en slik enhet som en del av due diligence-prosessen og overføres til angjeldende enhet som en del av de overførte eiendelene. Også i det tilfellet en konkurs eller omorganiseringsprosedyre iverksettes av eller mot oss, vil alle slike personopplysninger betraktes som vårt aktiva, og som sådan kan de bli solgt eller overført til tredjeparter.
  • Juridisk offentliggjøring. Vi kan overføre og avsløre dine personopplysninger til tredjeparter:
    • for å overholde en juridisk forpliktelse
    • når vi i god tro tror at gjeldende lov krever det
    • på forlangende av myndigheter under utførelsen av en undersøkelse
    • for å verifisere eller håndheve våre «Vilkår for bruk» eller andre gjeldende retningslinjer
    • for å oppdage og beskytte mot svindel, tekniske problemer eller sikkerhetssvakheter
    • for å svare på en nødssituasjon, eller på andre måter
    • for å beskytte rettigheter, eiendom, egensikkerhet, eller sikkerhet for tredjepart, besøkende på Unilever-nettsteder, Unilever eller offentligheten.

INTERNASJONALE DATAOVERFØRINGER

Unilever deler personopplysninger internt eller med tredjeparter for formål som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Unilever vil kun sende personopplysninger som samles inn i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), til utlandet for:

  • å følge dine instruksjoner
  • å overholde en juridisk plikt
  • å samarbeide med våre agenter og rådgivere som vi benytter til å hjelpe oss å styre virksomheten og tjenestene

Hvis vi overfører personopplysninger til land utenfor EØS, vil Unilever sørge for at de er beskyttet på samme måte som om de ble brukt i EØS. Vi vil bruke ett av følgende sikringstiltak:

  • Overføre til et land utenfor EØS hvis personvernlovgivning sikrer et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for personopplysninger sammenlignet med EØS.
  • Sette opp en kontrakt med utenlandsk tredjepart som innebærer at de må beskytte personopplysninger etter samme standarder som EØS.
  • Overføre personopplysninger til organisasjoner som inngår i bestemte avtaler om grenseoverskridende dataoverføringer med EU (for eksempel Privacy Shield, et rammeverk for personvernstandarder for data som sendes mellom USA og de europeiske landene).
Les mindre

HVORDAN SIKRER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER?

Unilever tar sikkerheten til personopplysningene dine svært alvorlig. Vi gjør vårt ytterste for å beskytte personopplysningene dine mot misbruk, forstyrrelser, tap, uautorisert tilgang, endring eller avsløring.

Les mer…

Unilever tar sikkerheten til personopplysningene dine svært alvorlig. Vi gjør vårt ytterste for å beskytte personopplysningene dine mot misbruk, forstyrrelser, tap, uautorisert tilgang, endring eller avsløring. Våre tiltak inkluderer implementering av passende tilgangskontroller, investering i de nyeste informasjonssikkerhetsfunksjonene for å beskytte IT-miljøene vi bruker, og sikre at vi krypterer, pseudonymiserer og anonymiserer personopplysninger, hvor det er mulig.

Tilgang til dine personopplysninger er bare tillatt blant våre ansatte og agenter på grunnlag av prinsipp for trenger-å-vite og er underlagt strenge kontraktmessige konfidensialitetsforpliktelser når de behandles av tredjepart.

Les mindre

HVOR LENGE BEHOLDER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER?

Vi beholder dine personopplysninger så lenge vi trenger dem for det formålet de behandles for.

Les mer…

Vi beholder dine personopplysninger så lenge vi trenger dem for det formålet de behandles for. For eksempel, foretar du et nettkjøp hos oss, beholder vi dataene som er relatert til kjøpet ditt slik at vi kan oppfylle den spesifikke kontrakten du har lagt inn. Etter det vil vi beholde de personopplysningene så lenge som nødvendig for å håndtere eller reagere på eventuelle klager, forespørsler eller spørsmål vedrørende kjøpet.

Dataene dine kan også beholdes slik at vi kan fortsette å gi deg en forbedret opplevelse hos oss og for å sikre at du mottar eventuelle lojalitetsbelønninger du tilkommer.

Vi beholder de identifiserbare dataene for målrettingsformål som vi har samlet inn direkte for så kort tid som mulig. Deretter tar vi i bruk metoder som sletter dem permanent.

Vi vil aktivt gjennomgå personopplysningene vi har hånd om og slette dem på en sikker måte, eller i noen tilfeller, anonymisere dem når det ikke lenger er behov – verken juridisk, forretningsmessig eller forbrukermessig – å beholde dem.

Les mindre

HVILKE RETTIGHETER HAR DU?

Dine rettigheter i forhold til hvordan dine personopplysninger behandles. Du kan når som helst utøve disse rettighetene. Nedenfor har vi gitt en oversikt over disse rettighetene og hva de innebærer for deg. Du kan utøve dine rettigheter ved å sende en e-post eller sende en forespørsel via formularet «Kontakt oss» på nettsidene våre.

Les mer…

Hvor vi behandler dine personopplysninger, har du en rekke rettigheter til hvordan dataene behandles og kan utøve disse rettighetene til enhver tid. Nedenfor har vi gitt en oversikt over disse rettighetene og hva de innebærer for deg. Du kan utøve dine rettigheter ved å sende en e-post eller sende en forespørsel via formularet «Kontakt oss» på nettsidene våre.

  • Retten til å bli informert. Du har rett til å bli gitt klare, gjennomsiktige og lettforståelige opplysninger om hvordan vi bruker dine personopplysninger og om dine rettigheter. Av den grunn gir vi deg informasjonen i denne kunngjøringen.
  • Retten til tilgang og retting. Du har til enhver tid retten til tilgang, korrigering eller oppdatering av dine personopplysninger. Vi forstår viktigheten av dette. Vi ber deg kontakte oss om du får behov for å utøve dine rettigheter.
  • Retten til dataportabilitet. Personopplysningene du har gitt oss, er porterbare. Dette innebærer at de kan flyttes, kopieres eller sendes elektronisk under visse forutsetninger.
  • Retten til å bli glemt. Under visse omstendigheter har du rett til å be om at vi sletter dataene dine. Ønsker du å slette de personopplysningene vi har om deg, ber vi deg om å gi oss beskjed, og vi vil ta rimelige skritt for å svare på forespørselen din i samsvar med lovkravene. Hvis personopplysningene vi har innsamlet ikke lenger er nødvendige for noe formål, og ingen lovkrav krever at vi beholder dem, vil vi gjøre det vi kan for å slette, ødelegge eller avidentifisere dem permanent.
  • Retten til å begrense behandlingen. Under visse omstendigheter har du rett til å begrense behandlingen av dine personopplysninger.
  • Retten til å protestere. Under enkelte omstendigheter har du rett til å motsette deg visse typer prosesser, inkludert direkte markedsføring (dvs. mottak av e-post fra oss som varsler deg eller å bli kontaktet med varierende potensielle muligheter).
  • Retten til å klage til en tilsynsmyndighet. Du har retten til å klage direkte til en hvilken som helst tilsynsmyndighet på grunnlag av hvordan vi behandler dine personopplysninger.
  • Retten til å trekke tilbake samtykke. Hvis du har gitt ditt samtykke til alt vi gjør med dine personopplysninger (dvs. vi stoler på samtykket som et juridisk grunnlag for å behandle dine personopplysninger), har du når som helst rett til å trekke samtykket (og selv om du gjør det, betyr det ikke at noe vi allerede har gjort med dine personopplysninger, i tråd med ditt samtykke, er ulovlig). Du kan når som helst trekke samtykket til behandling av dine personopplysninger ved å kontakte oss med informasjonen nedenfor.
  • Rettigheter knyttet til automatisert beslutningstaking. Du har rett til ikke å bli underlagt en beslutning som bare er basert på en automatisert behandling, og som innebærer juridiske eller andre vesentlige effekter for deg. Du har spesifikt rett til:
    • å forlange menneskelig innblanding
    • å uttrykke dine synspunkter
    • å få en forklaring på avgjørelsen som er fattet etter en vurdering
    • å overprøve en slik beslutning

Ytterligere informasjon og råd om dine rettigheter kan fås fra databeskyttelsestilsynet i ditt land.

Les mindre

HVORDAN KONTAKTER DU UNILEVER?

Chief Privacy Officer er Isabelle Deschamps. Hun kan kontaktes på adressen Unilever N.V., Weena 455, PO Box 760 3000 DK Rotterdam, Nederland eller per e-post.

Les mer…

Unilevers Chief Privacy Officer er Isabelle Deschamps. Hun kan kontaktes på adressen Unilever N.V., Weena 455, PO Box 760 3000 DK Rotterdam, Nederland eller per e-post.

Hvis du har spørsmål eller bekymringer vedrørende Unilevers Personvernerklæring eller datahåndtering eller dersom du ønsker å sende en klage på mulig brudd på lokal personvernlovgivning, kan du gjøre dette ved å sende en e-post. eller sende en henvendelse via «Kontakt oss»-skjemaet på nettstedene våre.

Les mindre

HVORDAN HOLDER VI DENNE ERKLÆRINGEN OPPDATERT?

Vi vil oppdatere denne Personvernerklæringen etter behov for å gjenspeile kundenes tilbakemeldinger og endringer i våre produkter og tjenester.

Les mer…

Vi vil oppdatere denne Personvernerklæringen etter behov for å gjenspeile kundenes tilbakemeldinger og endringer i våre produkter og tjenester. Når vi legger inn endringer i denne erklæringen, reviderer vi datoen for «Forrige oppdatering» øverst i denne erklæringen. Hvis endringene er signifikante, vil vi besørge en mer fremtredende melding (inkludert, for visse tjenester, e-postmelding som følge av endret Personvernerklæring). Vi vil også beholde tidligere versjoner av denne personvernerklæringen i arkivet slik at du kan gå gjennom dem.

Vi vil ikke redusere dine rettigheter i henhold til denne personvernerklæringen uten ditt samtykke.

YTTERLIGERE PERSONVERNVILKÅR ELLER MERKNADER

I tillegg til denne personvernerklæringen kan det være spesifikke kampanjer eller aktiviteter som styres av tilleggsvilkår eller varsler. Vi oppfordrer deg til å lese disse tilleggsvilkårene eller merknadene før du deltar i slike kampanjer eller aktiviteter, ettersom du blir pålagt å overholde dem hvis du deltar. Eventuelle tilleggsvilkår eller merknader vil bli gjort tilgjengelig for deg.

Les mindre