OBAVIJEST O PRIVATNOSTI

#YOURDATAISYOURS

Znamo da su vam vaši osobni podaci i način na koji se koriste važni i želimo da vjerujete kako Unilever koristi vaše osobne podatke pažljivo. Ova će vam Odredba o privatnosti pomoći da razumijete koje osobne podatke mi prikupljamo, zašto ih prikupljamo, te što s njima činimo.

Dok čitate našu Obavijest, imajte na umu kako se ona odnosi na sve tvrtke Unilever Grupe kako je dolje navedeno .

Odvojite trenutak kako biste se upoznali s našom praksom glede privatnosti i javite nam ako imate bilo kakvih pitanja slanjem poruke e-pošte ili slanjem zahtjeva putem obrasca “Kontaktirajte nas” na našim web-mjestima.

Pokušali smo ovu Obavijest održati što je moguće jednostavnijom, ali ako niste upoznati s uvjetima, poput kolačića, IP adresa i preglednika, prvo pročitajte o ovim ključnim uvjetima.

Imate pravo prigovoriti na određene primjene vaših osobnih podataka, uključujući njihovo korištenje za direktni marketing. Ovdje pogledajte koja su vaša prava te kako ih možete koristiti .

TKO IH PRIKUPLJA?

Sve osobne podatke dane tvrtki Unilever i podatke koje ona prikupi kontroliraju Unilever PLC i Unilever N.V., udružene roditeljske tvrtke iz Unilever Group (sve tvrtke Unilever Grupe, jednim imenom kontrolori podataka).

Ova se Odredba o privatnosti odnosi na osobne podatke koje prikupi Unilever u svezi s uslugama i proizvodima koje nudimo.

Sve osobne podatke dane tvrtki Unilever i podatke koje ona prikupi putem kolacica i drugih tehnologija za pracenje kontroliraju Unilever PLC, Port Sunlight, Wirral, Merseyside, CH62 4ZD Ujedinjeno Kraljevstvo i Unilever N.V., Weena 455, PO Box 760 3000 DK Rotterdam, Nizozemska, udružene roditeljske tvrtke iz Unilever Grupe (sve tvrtke Unilever Grupe, jednim imenom kontrolori podataka).

Ova se Odredba o privatnosti odnosi na osobne podatke koje prikupi Unilever u svezi s uslugama i proizvodima koje nudimo. Reference na “Unilever” u ovoj Obavijesti oznacavaju tvrtke PLC i Unilever N.V, te tvrtke pod izravnim ili neizravnim vlasništvom i/ili kontrolom tih dviju tvrtki, a s kojima komunicirate ili imate poslovni odnos (u daljnjem tekstu “Unilever Grupa”). Doznajte više o Unilever Grupi na https://www.unilever.com/about/ .

Ova se Obavijest o privatnosti takoder odnosi na marketinški sadržaj tvrtke Unilever, ukljucujuci ponude i oglase za proizvode i usluge tvrtke Unilever, koje vam mi (ili pružatelj usluga koji djeluje u naše ime) šaljemo putem vanjskih internetskih stranicama platformi i aplikacija na temelju informacija o vašem korištenju naše stranice. Ove vanjske internetske stranice obicno imaju vlastite Odredbe o privatnosti, te Uvjete korištenja. Poticemo vas da ih procitate prije korištenja tih internetskih stranica.

KOJI SE OSOBNI PODACI PRIKUPLJAJU?

Osobni podaci oznacavaju sve informacije koje se mogu koristiti za izravnu ili neizravnu identifikaciju odredenog pojedinca

Od vas se ne traži da tvrtki Unilever dajete osobne podatke koje tražimo, ali ako odlucite da necete, možda vam necemo moci pružiti naše proizvode ili usluge, odnosno uz visoku kvalitetu usluge, odnosno odgovoriti na bilo kakav vaš upit.

Osobne podatke možemo prikupljati iz raznih izvora. To ukljucuje:

 • Osobni podaci koje nam date izravno,
 • Osobni podaci koje prikupljamo automatski, te
 • Osobni podaci koje prikupljamo iz drugih izvora.

Osobni podaci oznacavaju sve informacije koje se mogu koristiti za izravnu ili neizravnu identifikaciju odredenog pojedinca Ove definicije ukljucuju osobne podatke prikupljene van mreže putem naših Centara za ukljucivanje potrošaca, kampanja za direktni marketing, natjecanja i kladenja, te mrežno putem naših internetskih stranica, aplikacija i brendiranih stranica na platformama trecih strana i aplikacija kojima se pristupa ili koje se koristi putem platformi trecih strana.

Kad ste s nama u kontaktu, od vas se mogu zatražiti osobni podaci. Tvrtke Unilever Grupe mogu podijeliti te osobne podatke izmedu sebe i koristiti ih na nacin sukladan ovoj Obavijesti o privatnosti. Takoder ih možemo kombinirati s drugim informacijama kako bismo poboljšali svoje proizvode, usluge, sadržaj i oglašavanje.

Od vas se ne traži da tvrtki Unilever dajete osobne podatke koje tražimo, ali ako odlucite da necete, možda vam necemo moci pružiti naše proizvode ili usluge, odnosno uz visoku kvalitetu usluge, odnosno odgovoriti na bilo kakav vaš upit.

NACINI NA KOJE PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Osobne podatke možemo prikupljati iz raznih izvora. To ukljucuje:

 • Osobni podaci koje nam date izravno. Prikupljamo podatke o tome kako koristite naše proizvode i usluge, poput vrste sadržaja kojeg pregledavate ili u koji se ukljucujete, odnosno o ucestalosti i trajanju tih aktivnosti. Takoder prikupljamo osobne podate koje nam date kad se prijavljujete na naše biltene, popunjavate anketu ili se registrirate za korisnicki racun kako biste kupili naše proizvode. Dok to cinimo možda cemo tražiti vaše osobne podatke, poput vašeg imena, spola, datuma rodenja, adrese, adrese e-pošte, telefonskog broja ili pojedinosti o kreditnoj kartici. Neki od brendova Unilever mogu prikupljati “posebne kategorije osobnih podataka” o vama bez vašeg izricitog pristanka. Za više informacija o posebnim kategorijama podataka koje prikupljamo te nacinu na koji ih koristimo pogledajte donji relevantni odjeljak.
 • Osobni podaci koje prikupljamo automatski. Takoder primamo i pohranjujemo odredene vrste osobnih podataka kad god s nama komunicirate putem mreže. Primjerice, koristimo kolacice i druge tehnologije za pracenje (kako biste doznali više, pogledajte naše kljucne odredbe o privatnosti ) kako bismo dobili osobne podatke kad vaš internetski preglednik pristupi našim internetskim stranicama ili oglasima, te drugom sadržaju kojeg vam poslužuje Unilever na svojim ili tudim internetskim stranicama. Vaši se osobni podaci prikupljaju i kad pretražujete, kupujete, objavljujete, sudjelujete u natjecanjima ili upitnicima, odnosno komunicirate s našim servisnim timovima. Primjeri osobnih podataka koje prikupljamo ukljucuju; IP adresu (kako biste doznali više, pogledajte naše kljucne odredbe o privatnosti ), ID uredaja, podatke o lokaciji, informacije o racunalu i mreži, poput vrste i verzije preglednika, postavke za vremensku zonu, vrste i verzije dodataka za preglednik, operativni sustav i povijest kupnji – koje Unilever ponekad agregira sa slicnim podacima drugih potrošaca. Tijekom nekih vaših aktivnosti na internetskim stranicama tvrtke Unilever možemo koristiti i softverske alate kojima se mjere i prikupljaju informacije o sesiji, ukljucujuci vrijeme odaziva stranice, greške kod preuzimanja, duljinu trajanja posjeta odredenim stranicama, informacije o interakciji sa stranicom, te metode koje ste koristili za odlazak sa stranice. Možemo prikupljati i tehnicke informacije koje nam pomažu u identifikaciji vašeg uredaja radi sprjecavanja prijevare i za potrebe dijagnostike.
 • Osobni podaci koje prikupljamo iz drugih izvora. Prikupljamo osobne podatke iz drugih izvora, ukljucujuci naša partnerstva s trecim stranama kojima vjerujemo, te tamo gdje korisnicki racuni tvrtke Unilever rade na platformama trecih strana: Primjerice, kad koristite funkcionalnost “Svida mi se” na Facebooku ili +1 na Google+. Osim toga, primamo informacije o vašoj interakciji i interakciji drugih posjetitelja s našim oglasima kako bismo izmjerili je li naše oglašavanje relevantno i uspješno. Takoder prikupljamo informacije o vama i vašim aktivnostima od trecih strana kad zajedno nudimo usluge ili proizvode, odnosno od vanjskih pružatelja usluge obogacivanja podataka (kako biste doznali više, pogledajte naše kljucne odredbe o privatnosti ) koje mogu tvrtki Unilever dati uvid u osobne podatke koje cuvamo.

KAD I ZAŠTO PRIKUPLJAMO „POSEBNE KATEGORIJE OSOBNIH PODATAKA“

Odredene kategorije osobnih podataka, poput rase, etnicke pripadnosti, religije, podataka o seksualnosti ili biometrijskih podataka su klasificirane kao “posebne kategorije podataka” i uživaju dodatnu zaštitu europskih zakona o zaštiti podataka.

Mi ogranicavamo okolnosti u kojima prikupljamo i obradujemo ove posebne kategorije podataka.

Unilever ponekad prikuplja podatke vezane za vaše zdravlje, primjerice o alergijama, trudnoci ili vrsti kože, kako bismo vam slali ciljane oglase i relevantne promocije. Unilever ove osobne podatke prikuplja i koristi samo ako ste nam za to dali svoj pristanak. U nekim slucajevima ste možda tražili usluge ili proizvode koji ne ukljucuju izravno prikupljanje neke posebne kategorije podataka, ali ste možda implicitno sugerirali svoje podatke i religiji, zdravlju ili druge posebne kategorije podataka.

Kako bismo ilustrirali okolnosti u kojima Unilever prikuplja i obraduje posebne kategorije podataka, navodimo sljedece primjere:

 • Unilever prikuplja ocekivane termine poroda za trudnice na svojoj stranici za prijavu na biltene Zwitsal ili Baby Dove. Isto tako može postavljati kolacice na stranicu za prijavu, koji takoder mogu primiti ove informacije. Ovi se podaci zatim koriste kako bi se stvorila publika trudnica koja ce primati mrežne oglase od relevantnih brendova tvrtke Unilever. Za više informacija o aktivnostima profiliranja tvrtke Unilever pogledajte relevantni odjeljak ;
 • Slicno tome, Unilever prikuplja osobne podatke povezane s alergijama potrošaca kako bi im ponudio oglase i promocije za proizvode povezane s njihovim potrebama.

KAKO ŠTITIMO PRIVATNOST DJECE?

Shvacamo važnost poduzimanja dodatnih mjera opreza za zaštitu privatnosti i sigurnosti djece koja koriste proizvode i usluge tvrtke Unilever.

Vecina internetskih stranica tvrtke Unilever je dizajnirana i namijenjena odraslima. Ako je neka naša internetska stranica namijenjena mladoj publici, dobit cemo pristanak od osobe s roditeljskom odgovornošcu prije prikupljanja osobnih podataka tamo gdje to traže relevantni zakoni i propisi (dob u kojoj je to obvezno razlikuje se od zemlje do zemlje).

Ako ste dijete u dobi za koju je u vašoj zemlji potreban pristanak roditelja, trebate pregledati ovu Obavijest o privatnosti sa svojim roditeljem ili starateljem kako biste bili sigurni da ih razumijete i prihvatili ih. Ako otkrijemo da smo prikupili osobne podatke od djeteta bez pristanka roditelja ili staratelja a taj bi pristanak trebalo pribaviti, izbrisat cemo te osobne podatke cim to bude moguce. Pristup odredenim dijelovima internetskih stranica tvrtke Unilever i/ili podobnost za primanje nagrada, uzoraka ili drugih poklona ograniceni su na korisnike iznad odredene dobi.

Ponekad koristimo vaše osobne podatke za provjere dobi i provedbu mogucih dobnih ogranicenja.

ZA KOJE NAMJENE KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Prikupljamo, obradujemo i otkrivamo vaše osobne podatke samo za specificne i ogranicene namjene. Primjerice, za obradu vaših uplata, za pristup i obradu pritužbi, za razvoj i poboljšanje naših proizvoda, usluga, metoda komunikacije i funkcionalnosti naših internetskih stranica, za pružanje personaliziranih proizvoda, komunikacije i ciljanog oglašavanja, kao i preporuka za proizvode.

Takoder izradujemo profile analizirajuci informacije o vašem ponašanju u mrežnom kretanju, pretraživanju i kupnji, te vašim interakcijama s našom komunikacijom brenda gradeci segmente (stvarajuci grupe s odredenim zajednickim karakteristikama) i stavljanjem vaših podataka u jedan ili više segmenata.

Osim toga, Unilever obraduje vaše podatke koristeci automatizirana sredstva. Automatizirana odluka je odluka koja se donosi iskljucivo putem automatiziranih sredstava, gdje ljudi nisu ukljuceni u proces donošenja odluka vezanih za vaše osobne podatke.

Prikupljamo, obradujemo i otkrivamo vaše osobne podatke samo za sljedece namjene.

 • Za obradu vaših uplata, ako kupite naš proizvod, za informiranje o statusu vaše narudžbe, rad s vašim upitima i zahtjevima, te pristup i upravljanje pritužbama;
 • Za obradu i odgovor na vaše upite ili kako bismo vas kontaktirali odnosno odgovorili na vaša pitanja i/ili zahtjeve;
 • Za razvoj i poboljšanje naših proizvoda, usluga, metoda komunikacije i funkcionalnosti naši internetskih stranica;
 • Za potrebe natjecanja ili promocija u koje ste se ukljucili;
 • Za komuniciranje informacija prema vama i upravljanje vašom registracijom i/ili pretplatom na naš bilten ili drugu komunikaciju;
 • Za upravljanje našim potrebama svakodnevnog poslovanja glede vašeg sudjelovanja u našim natjecajima, kladenjima ili promotivnim aktivnostima ili zahtjevima;
 • Za potvrdu identiteta osoba koje nas kontaktiraju putem telefona, elektronskim putem ili na neki drugi nacin;
 • Za potrebe obuke i osiguranja kvalitete ;
 • Za razumijevanje i procjenu interesa, želja i promjene potreba potrošaca, poboljšanje naše internetske stranice, naših trenutnih proizvoda i usluga, i/ili razvoj novih proizvoda i usluga; te
 • Za pružanje personaliziranih proizvoda, komunikacije i ciljanog oglašavanja, kao i preporuka za proizvode.

Kad prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke za gore navedene potrebe, o tome cemo vas obavijestiti prije ili u trenutku prikupljanja.

Kad je to prikladno, tražit cemo vaš pristanak za obradu osobnih podataka. Ako ste dali pristanak na aktivnosti obrade, imate pravo taj pristanak povuci u bilo kojem trenutku.

U nekim se slucajevima oslanjamo na osnovane interese za obradu vaših osobnih podataka. Osnovan bi interes mogao postojati primjerice kad se prijavite u program lojalnosti za jedan ili više naših brendova, a prikupljene osobne podatke koristimo za provedbu analize podataka, kako bismo poboljšali naše proizvode ili usluge. Ta ce se osnova koristiti samo kad je to potrebno za postizanje osnovanog interesa, primjerice kako bi se pomoglo u realizaciji ugovora ili optimizaciji usluge, i ne nadvladava vaša prava kao pojedinca. Ova ce se zakonska osnova koristiti samo kad nema manje napadnog nacina za obradu vaših osobnih podataka. Uvjeravamo vas kako cemo, ako je osnovan interes osnova za obradu vaših osobnih podataka, to zabilježiti, a vi imate pravo zatražiti tu informaciju.

Obradujemo vaše osobne podatke kako bismo oblikovali ugovor u kojem vi jeste ili cete biti jedna od strana. Na primjer, moramo obraditi vaše osobne podatke kako bismo isporucili proizvod ili uslugu koji ste kupili, kako biste mogli sudjelovati u nekom od naših natjecanja ili kako bismo vam poslali uzorke koje ste zatražili.

Vaše osobne podatke obradujemo i kada smo zakonski obvezni (npr. obveze glede poreza ili socijalnog osiguranja) izvršiti takvu obradu. Na primjer, sudskim nalogom ili pozivom može nam biti naloženo da obradimo osobne podatke zbog odredene svrhe ili možda moramo obraditi osobne podatke kako bismo prijavili sumnjive transakcije u okviru lokalnih propisa protiv pranja novca.

PROFILIRANJE

Unilever koristi vaše osobne podatke za izradu profila. Izradujemo profile analizirajuci informacije o vašem ponašanju u mrežnom kretanju, pretraživanju i kupnji, te vašim interakcijama s našom komunikacijom brenda gradeci segmente (stvarajuci grupe s odredenim zajednickim karakteristikama) i stavljanjem vaših podataka u jedan ili više segmenata. Tvrtka Unilever koristi ove segmente za personalizaciju internetske stranice i naše komunikacije prema vama (poput prikaza relevantnog sadržaja kad posjecujete našu stranicu ili u našem biltenu), te za prikaz relevantnih ponuda i oglasa brendova Unilever na našim stranicama, te putem internetskih stranica trecih strana. Segmente mogu koristiti i trece strane za svoje kampanje na stranicama tvrtke Unilever. Unilever profilira vaše podatke kad ste za njih dali pristanak ; primjerice, prihvacanjem postavke za kolacice na svom pregledniku mrežno ili prijavom na e-bilten iz nekog od naših brendova.

Možete povuci svoj pristanak u svakom trenutku kako biste sprijecili korištenje svojih osobnih podataka na ovaj nacin putem odjeljka za upravljanje kolacicima u našoj Obavijesti o privatnosti ili odjavom uporabe vaše adrese e-pošte ako ste se prijavili u jednu od naših internetskih stranica ili se u neki od naših marketinških biltena.

Primjerom -

 • Unilever uz vaš pristanak prikuplja podatke sa:
  • o Naših internetskih stranica, o onome što gledate i o nacinu interakcije s našim sadržajem;
  • Našeg digitalnog oglašavanja koje vam nudimo na društvenim platformama i drugim internetskim stranicama izdavaca; te
  • Obrazaca koje popunite mrežnim putem i pošaljete nama, a koji sadrže informacije o vašim interesima.
 • Takoder pratimo i proizvode koje kupite klikom na jedan od naših oglasa, odnosno odete kupiti nešto od naših maloprodajnih partnera.
 • Ako ste zatražili primanje komunikacije putem e-pošte ili SMS poruka od nas, mi pratimo jeste li otvorili, kliknuli ili procitali sadržaj, kako bismo vidjeli jeste li zainteresirani za njih, te vam ponudili više sadržaja za kojeg smatramo da ce vam se svidati.
 • Ove podatke koristimo kako bismo profilirali ono što vam se svida i ne svida. Primjerice, ako vidimo kako redovito pregledavate veganske recepte na našoj internetskoj stranici „Recipedia“, a prijavili ste se za primanje e-poruka od nas, možda cemo vam poslati obavijest o novim veganskim receptima koji su u skladu s vašim interesom, odnosno skrojiti vaš internetski sadržaj kojeg posjecujete prema stvarima koje ce vas najviše zanimati.
 • Na temelju ovih informacija o profilu, možda cemo vam slati oglase za koje mislimo da ce vam se svidati i želite ih vidjeti dok gledate naš sadržaj ili sadržaj naših izdavaca s kojima se oglašavamo. Ponekad, uz vaš pristanak, možemo koristiti vašu trenutnu lokaciju kako bismo vam ponudili oglase povezane s promocijama i dogadajima u vašoj blizini, a za koje smatramo da bi vas mogli zanimati.
 • Takoder možemo koristiti i informacije koje ste dali odabranim trecim stranama i pristali na njihovo dijeljenje, poput vaše dobi, spola, faze života, životnog stila i širih interesa kako bismo identificirali osobe koji imaju interese slicne vašima i za koje vjerujemo da bi ih zanimali slicni oglasi.

AUTOMATIZIRANO DONOŠENJE ODLUKA

U nekim slucajevima Unilever obraduje vaše podatke koristeci automatizirana sredstva. Automatizirana odluka je odluka koja se donosi iskljucivo putem automatiziranih sredstava, gdje ljudi nisu ukljuceni u proces donošenja odluka vezanih za vaše osobne podatke. Primjerice:

 • Unilever koristi simulacije znanstveno utemeljenih procjena ponašanja i tehnike znanosti o podacima za procjenu mogucih zaposlenika. Od kandidata se traži da igraju niz igara, a uzorci ponašanja tijekom igranja se procjenjuju putem prilagodenog algoritma tvrtke Unilever, kako bi se predvidio potencijal kandidata za odredenu ulogu. Ovaj se algoritam redovito testira kako bi se osiguralo da je uvijek pošten, ucinkovit i bez predrasuda.

Necemo donositi odluke koje imaju na vas znacajan utjecaj iskljucivo temelju na automatskog donošenja odluka. Ako to ucinimo, obavijestit cemo vas i dati vam jasne informacije o našoj odluci da se oslonimo na automatsku obradu glede donošenja odluke i našoj pravnoj osnovi za to. Primjerice, Unilever obraduje vaše osobne podatke putem automatiziranih sredstava samo kad je to potrebno radi sklapanja ili izvršenja ugovora s vama ili ako ste nam dali svoj izriciti pristanak.

Imate pravo ne biti predmetom odluke utemeljene iskljucivo na automatskoj obradi, a koja ima pravne ili druge znacajne posljedice za vas. Osobito imate pravo:

 • dobiti ljudsku intervenciju;
 • iznijeti svoje stajalište;
 • dobiti objašnjenje odluka donesenih nakon procjene; te
 • dovesti u pitanje takvu odluku.

S KIME CE SE PODIJELITI?

Kao globalna tvrtka, Unilever dijeli vaše osobne podatke interno i s odabranim trecim stranama. Primjerice, vaše osobne podatke dijelimo s vanjskim pružateljima usluga, ostalim trecim stranama, kao i u slucaju poslovnih transfera ili zakonskog otkrivanja.

Kao globalna tvrtka, Unilever dijeli vaše osobne podatke interno i s odabranim trecim stranama u sljedecim okolnostima:

 • Vanjski pružatelji usluga. Kako bismo izvršili vaš zahtjev, odgovorili na vaš upit, ispunili narudžbu, ispoštovali kupone, dali vam uzorke, omoguci vam sudjelovanje u kladenjima ili pružili razne druge znacajke, usluge i materijale koju su vam dostupni putem naših internetskih stranica, vaše osobne podatke dijelimo s vanjskim pružateljima usluga koji obavljaju funkcije u naše ime, poput tvrtki koje: drže ili upravljaju internetskim stranicama tvrtke Unilever, obraduju uplate, analiziraju podatke, nude korisnicku podršku, poštanske ili dostavljacke usluge, te sponzore i ostale trece strane koje sudjeluju u našim promocijama ili ih administriraju. Oni imaju pristup osobnim podacima potrebnima za obavljanje svojih funkcija, ali ih ne smiju koristiti za druge namjene. Osim toga, te osobne podatke moraju obradivati u skladu s ovom Obavijesti o privatnosti i u skladu s relevantnim zakonima i propisima o zaštiti podataka.
 • Ostale trece strane. Vaše cemo osobne podatke takoder koristiti ili podijeliti s našim sponzorima, oglašivacima, oglasnim mrežama, oglasnim poslužiteljima, društvenim mrežama i analitickim tvrtkama ili ostalim trecim stranama u svezi s marketingom, promocijom, obogacenjem podataka (kako biste doznali više o našim kljucnim uvjetima privatnosti, slijedite poveznicu ) i drugim ponudama, kao i informacijama o proizvodima.
 • Poslovni transferi. Vaše cemo osobne podatke koristiti ili podijeliti s Unilever Grupom zbog internih razloga, prije svega zbog poslovnih i operativnih namjena. Nastavkom razvijanja našeg poslovanja, možemo prodati ili kupiti imovinu, poslovnice ili poslovne jedinice. U takvim su transakcijama vaši osobni podaci dio prenesene poslovne imovine ali i dalje podliježu obecanju koje smo dali u postojecoj Obavijesti o privatnosti (osim, naravno, ako pristanete na nešto drugo). Ako neko drugo tijelo preuzme nas, naše poslovanje ili dio naše imovine, odnosno imovinu koja se odnosi na internetske stranice tvrtke Unilever, vaši osobni podaci ce se otkriti tom tijelu kao dio procesa provjere pri preuzimanju i prenijet ce se tom tijelu kao dio prenesene imovine. Osim toga, ako se nad nama provede proces bankrota ili reorganizacije, svi ce se takvi osobni podaci smatrati našom imovinom, pa je moguca njihova prodaja ili prijenos na trece strane.
 • Otkrivanje prema zakonu. Možemo prenijeti ili otkriti vaše osobne podatke trecim stranama:
  • Za zadovoljavanje zakonske obveze;
  • Kad iskreno vjerujemo kako to zahtijeva relevantni zakon;
  • Na zahtjev državnih tijela koja provode istragu;
  • Kako bismo proveli naše “Uvjete uporabe” ili druge relevantne odredbe;
  • Kako bismo otkrili i zaštitili se od prijevare, odnosno od bilo koje tehnicke ili sigurnosne ranjivosti;
  • Kako bismo odgovorili na hitnu situaciju; ili drugacije
  • Kako bismo zaštitili prava, imovinu, sigurnost, odnosno osiguranje trecih strana, posjetitelja internetskih stranica tvrtke Unilever, tvrtku ili javnost.

MEÐUNARODNI PRIJENOSI PODATAKA

Unilever dijeli osobne podatke interno ili s trecim stranama za potrebe opisane u ovoj Obavijesti o privatnosti.

Unilever ce slati osobne podatke prikupljene unutar Europskog Ekonomskog Podrucja (EEA) u strane zemlje iskljucivo u sljedecim okolnostima:

 • Kako bismo slijedili vaše upute;
 • Kako bismo izvršili svoju zakonsku dužnost; ili
 • Kako bismo radili s našim agentima i savjetnicima koje koristimo kao pomoc u poslovanju i našim uslugama.

Iako prenesemo osobne podatke izvan EEA, Unilever ce se pobrinuti da su zašticeni na isti nacin kao da se koriste unutar EEA. Koristit cemo jednu od sljedecih zaštitnih mjera:

 • Prijenos u zemlju izvan EEA cije zakonodavstvo glede privatnosti osigurava prikladnu razinu zaštite osobnih podataka u odnosu na zemlju u EEA;
 • Sastavljanje ugovora sa stranom trecom stranom kojim se odreduje kako ona mora štititi osobne podatke prema istim standardima kao i EEA; ili
 • Prijenos osobnih podataka organizacijama koje su dio specificnih sporazuma o prijenosu podataka preko granica s Europskom Unijom (npr. Štit za privatnost, okvir koji odreduje standarde privatnosti za podatke koji se razmjenjuju izmedu SAD-a i europskih zemalja).

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE INFORMACIJE?

Vaše ćemo osobne podatke čuvati dok su nam potrebni za svrhu zbog koje se obrađuju. Primjerice, ako kupite od nas nešto putem Interneta, mi ćemo zadržati podatke vezane za vašu kupnju kako bismo mogli izvršiti specifični ugovor u koji ste s nama stupili, a zatim ćemo vaše osobne podatke zadržati tijekom razdoblja koje nam omogućava da riješimo sve pritužbe, upite ili sumnje povezane s kupnjom.

Vaše podatke možemo zadržati i kako bismo mogli nastaviti poboljšavati vaše iskustvo s nama i osigurati da primite sve nagrade za lojalnost na koje imate pravo.

Sve identificirajuće podatke koje prikupimo izravno za potrebe ciljanja čuvamo što je kraće moguće, nakon čega primjenjujemo mjere za njihovo trajno brisanje

Aktivno ćemo pregledavati osobne podatke koje imamo i sigurno ih izbrisati, odnosno u nekim slučajevima učiniti anonimnima, kad više ne postoji zakonska, poslovna ili potrošačka potreba za njihovim čuvanjem.

KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Unilever shvaca sigurnost vaših osobnih podataka vrlo ozbiljno. Trudimo se zaštititi vaše osobne podatke od zloporabe, miješanja, gubitka, neovlaštenog pristupa, promjena ili otkrivanja.

Naše mjere ukljucuju implementaciju odgovarajucih kontrola pristupa, ulaganje u najnovije Mogucnosti informacijske sigurnosti za zaštitu IT okruženja koja koristimo, te osiguranje šifriranja, pseudonificiranja i anonimizacije osobnih podataka kad god je to moguce.

Pristup vašim osobnim podacima je dopušten samo našim zaposlenicima i zastupnicima koji ih moraju znati i podliježe strogim ugovornim obvezama o povjerljivosti kad ih obraduju trece strane.

KOJA SU VAŠA PRAVA?

Vaša prava vezana za osobne podatke i nacin njihove obrade. Ta prava možete koristiti u svakom trenutku. Dolje smo dali pregled ovih prava, zajedno s onim što ona znace za vas. Svoja prava možete iskoristiti slanjem poruke e-pošte ili predajom zahtjeva putem obrasca “Kontaktirajte nas” na našim web-mjestima.

Kad obradujemo vaše osobne podatke, imate niz prava glede nacina te obrade i možete ih iskoristiti u svakom trenutku. Dolje smo dali pregled ovih prava, zajedno s onim što ona znace za vas. Svoja prava možete iskoristiti slanjem poruke e-pošte ili predajom zahtjeva putem obrasca “Kontaktirajte nas” na našim web-mjestima.

 • Pravo na informiranost. Imate pravo na jasne, transparentne i razumljive informacije o tome kako koristimo vaše osobne podatke i svojim pravima. Stoga vam dajemo informacije u ovoj Obavijesti.
 • Pravo na pristup i ispravke. Imate pravo pristupiti, ispraviti ili ažurirati svoje osobne podatke u svakom trenutku. Shvacamo važnost ovoga, pa ako želite iskoristiti svoje pravo, javite nam se.
 • Pravo na prenosivost podataka. Osobni podaci koje ste nam dali su prijenosni. To znaci da se mogu premještati, kopirati ili prenositi elektronskim putem u odredenim okolnostima.
 • Pravo na zaborav. U odredenim okolnostima imate pravo tražiti da vaše podatke izbrišemo. Ako želite izbrisati osobne podatke koje o vama imamo, recite nam to, a mi cemo poduzeti razumne korake da odgovorimo na vaš zahtjev u skladu sa zakonskim zahtjevima. Ako osobni podaci koje prikupljamo više nisu potrebni za bilo kakvu svrhu, a od nas se ne traži da ih cuvamo, mi cemo uciniti sve što možemo da ih izbrišemo, uništimo ili trajno de-identificiramo.
 • Pravo na ogranicenu obradu. U odredenim okolnostima imate pravo tražiti da se obrada vaših podataka ogranici.
 • Pravo prigovora. U odredenim okolnostima imate pravo prigovora na odredene vrste obrade, ukljucujuci obradu za izravni marketing (npr. primanje poruka e-pošte od nas kojom vas obavještavamo ili kontaktiramo s raznim mogucim prilikama).
 • Pravo na podnošenje pritužbe Nadzornom tijelu. Imate pravo podnijeti pritužbu izravno lokalnom Nadzornom tijelu o tome kako obradujemo vaše osobne podatke.
 • Pravo na povlacenje pristanka. Ako ste dali pristanak za sve što cinimo s vašim osobnim podacima (tj. oslanjamo se na vaš pristanak za obradu vaših osobnih podataka), imate pravo na povlacenje pristanka u bilo kojem trenutku (iako, ako to ucinite, ne znaci da je bilo što što smo ucinili s vašim osobnim podacima uz vaš pristanak do tog trenutka bilo nezakonito). Svoj pristanak na obradu vaših osobnih podataka možete povuci u svakom trenutku ako nas kontaktirate s dolje navedenim pojedinostima.
 • Prava vezana za automatizirano donošenje odluka. Imate pravo ne biti predmetom odluke utemeljene iskljucivo na automatskoj obradi, a koja ima pravne ili druge znacajne posljedice za vas. Osobito imate pravo:
  • dobiti ljudsku intervenciju;
  • iznijeti svoje stajalište;
  • dobiti objašnjenje odluka donesenih nakon procjene; te
  • dovesti u pitanje takvu odluku.

Dodatne informacije i savjet o svojim pravima možete dobiti od Regulatora za zaštitu podataka u svojoj zemlji.

KAKO KONTAKTIRAM UNILEVER?

Imenovani Glavni upravitelj za privatnost tvrtke Unilever je Isabelle Deschamps koju možete kontaktirati na Unilever N.V., Weena 455, PO Box 760 3000 DK Rotterdam, Nizozemska ili putem e-pošte .

Ako imate bilo kakvih pitanja ili sumnji o Obavijesti o privatnosti tvrtke Unilever ili o obradi podataka, odnosno ako želite podnijeti pritužbu o mogucem kršenju zakona o privatnosti, ucinite to slanjem poruke e-pošte ili predajom zahtjeva putem obrasca “Kontaktirajte nas” na našim web-mjestima.

Kad primimo pitanje o privatnosti ili zahtjev za pristupom, imamo posebni tim koji pregledava kontakte i nastoji riješiti specificne probleme ili pitanja koja ste iznijeli. Kad je vaš problem više materijalne prirode, od vas se može zatražiti više informacija. Svi takvi materijalni kontakti zahtijevaju odgovor. Ako niste zadovoljni primljenim odgovorom, možete svoju pritužbu prenijeti na relevantno Nadzorno tijelo u svojoj zemlji. Ako to nas zatražite, pokušat cemo vam dati informaciju o relevantnim smjerovima pritužbe koji mogu biti primjenjivi za vaše okolnosti.

KAKO OVU OBAVIJEST ODRŽAVAMO RELEVANTNOM?

Ovu cemo Obavijest o privatnosti ažurirati kad je to potrebno, kako bi odražavala povratne informacije klijenata i promjene u našim proizvodima i uslugama.

Procitajte više...

Ovu cemo Obavijest o privatnosti ažurirati kad je to potrebno, kako bi odražavala povratne informacije klijenata i promjene u našim proizvodima i uslugama. Kad objavimo izmjene ove izjave, revidirat cemo datum “zadnjeg ažuriranja” na vrhu ove Obavijesti. Ako su promjene znacajne, dat cemo istaknutiju obavijest (ukljucujuci, za odredene usluge, obavijest e-pošte o promjeni Obavijesti o privatnosti). Takoder cemo zadržati ranije verzije ove Obavijesti o privatnosti u arhivi za pregled.

Necemo smanjivati vaša prava iz ove Obavijesti o privatnosti bez vašeg pristanka.

DODATNI UVJETI ILI OBAVIJESTI O PRIVATNOSTI

Osim ove Obavijesti o privatnosti, možemo imati i specificne kampanje ili promocije koje ce se voditi dodatnim uvjetima ili odredbama o privatnosti. Pozivamo vas da procitate ove dodatne uvjete i obavijesti prije sudjelovanja u takvim kampanjama ili promocijama, jer ce se od vas tražiti da budete s njima sukladni u slucaju sudjelovanja. Svi ce vam dodatni uvjeti i obavijesti biti dostupni na vidljiv nacin.