PRINCIPI PRIVATNOSTI GRUPACIJE UNILEVER

NAČELA PRIVATNOSTI UNILEVERA

Unilever privatnost shvaća ozbiljno. Sljedeća načela podupiru naš pristup poštovanju vaše privatnosti:

 1. Cijenimo povjerenje koje nam poklanjate dajući nam svoje osobne podatke. Vaše osobne podatke uvijek ćemo koristiti na način koji je pošten i dostojan vašeg povjerenja.
 2. Pružit ćemo vam jasne informacije o tome kako koristimo vaše osobne podatke. Prema vama ćemo uvijek biti transparentni u pogledu podataka koje prikupljamo, što s njima radimo, s kime ih dijelimo i koga trebate kontaktirati ako imate bilo kakvih pitanja.
 3. Preduzet ćemo sve razumne korake kako bismo vaše podatke zaštitili i osigurali od zloupotrebe.
 4. Pridržavat ćemo se svih primjenjivih zakona i propisa o zaštiti podataka te ćemo sarađivati s institucijama za zaštitu podataka. U nedostatku zakona o zaštiti podataka, postupat ćemo u skladu s opšte prihvaćenim načelima kojima se reguliše zaštita podataka.

POLITIKA PRIVATNOSTI UNILEVERA

Posljednje promjene: juni 2014.

Ova Politika privatnosti objašnjava koje vrste osobnih podataka prikupljamo i kako koristimo, otkrivamo i štitimo te podatke.

Na šta se ova Politika privatnosti odnosi?

Ova Politika privatnosti odnosi se na osobne podatke koje prikuplja grupacija firmi Unilever vezano uz usluge koje nudi. Saznajte više o grupaciji Unilever na http://unilever.com/aboutus/. To uključuje podatke prikupljene izvan mreže putem naših potrošačkih pozivnih centara, direktnih marketinških kampanja, nagradnih igara i natječaja te na mreži putem naših internetskih stranica, aplikacija i brendiranih stranica na platformama trećih strana (“Stranice Unilevera”)

Ova Politika privatnosti također se odnosi na ciljani sadržaj Unilevera, uključujući ponude i oglase za proizvode i usluge Unilevera, koje vam možemo poslati mi (ili pružatelj usluga koji djeluje u naše ime) na internetskim stranicama trećih strana, platformama i aplikacijamama (“Stranice Trećih strana”) na temelju informacija o korištenju internetske stranice (kako je u nastavku definisano). Te stranice Trećih strana možda imaju svoje vlastite politike privatnosti i uslove. Preporučujemo da ih pročitate prije korištenja ovih stranica Trećih strana.

Ova Politika privatnosti je ovime uključena i sačinjava dio uslova korištenja primjenjive stranice Unilevera.  Za informacije o firmi grupacije Unilever odgovornoj za zaštitu vaših osobnih podataka pogledajte u nastavku  Vaša prava privatnosti i s kim stupiti u kontakt..

Vaša suglasnost

Korištenjem Unileverove stranice, određena firma grupacije Unilever prikuplja, koristi i objavljuje vaše osobne podatke u skladu s ovom Politikom privatnosti. Ako niste saglasni da se vaši osobni podaci prikupljaju, koriste i objavljuju na taj način, molimo da ne koristite stranice Unilevera niti da na drugi način šaljete svoje osobne podatke određenoj firmi grupacije Unilever.

Unilever će samo prikupljati, koristiti ili otkrivati vaše osobne podatke ako je to pošteno i zakonom dopušteno.  U većini slučajeva ćemo izričito tražiti vašu saglasnost, ali u nekim slučajevima možemo zaključiti da ste saglasni iz vaših postupaka i ponašanja.  Možemo od vas tražiti dodatnu saglasnost ako trebamo koristiti vaše osobne podatke u svrhe koje nisu spomenute u ovoj Politici privatnosti.  Nemate obavezu dati takvu saglasnost, ali ako tako odlučite, vaše se sudjelovanje u određenim aktivnostima može ograničiti.  Ako date dodatnu saglasnost, uvjeti te saglasnosti prevladat će u slučaju bilo kakvog sukoba sa uslovima ove Politike privatnosti.
Možemo, međutim, obrađivati vaše osobne podatke bez saglasnosti ako postoji opravdani postupak da se to učini, pod uvjetom da takvo korištenje neće imati štetan uticaj na vaša prava, slobode i interese.  Bilo koje takvo korištenje bit će u skladu s gornjim Načelima privatnosti Unilevera.

Djeca

Većina stranica Unilevera izrađena je i namijenjena upotrebi od strane odraslih osoba. Kada je stranica Unilevera namijenjena upotrebi od strane mlađe publike, tražit ćemo saglasnost roditelja ili skrbnika prije prikupljanja osobnih podataka, kada smatramo da je prikladno ili kada je to potrebno zbog primjenjivih zakona i propisa (dob za koju je potrebna saglasnost razlikuje se od zemlje do zemlje).  Ako ste dijete u godinama za koje je u vašoj zemlji potrebna saglasnost roditelja, trebate pogledati uslove ove Politike privatnosti sa svojim roditeljima ili skrbnikom kako biste bili sigurni da ih razumijete i prihvaćate.

Ako otkrijemo da smo prikupili podatke od djeteta bez saglasnosti roditelja ili skrbnika, a takva saglasnost je bila potrebna, izbrisat ćemo te podatke što je prije moguće.

Pristup određenim dijelovima stranica Unilevera i/ili podobnost za dobivanje dobitaka, uzoraka ili drugih nagrada može se ograničiti na korisnike koji su stariji od određene dobi. Možemo koristiti vaše osobne podatke za provjeru starosti i primijeniti takva ograničenja ovisno o godinama.

Koje podatke prikupljamo?

U ovoj Politici privatnosti vaši "osobni podaci" znače podatke ili dijelove podataka koji mogu omogućiti vašu identifikaciju. To obično uključuje podatke poput imena, adrese, korisničkog imena, slike na profilu, adrese e-pošte i telefonskog broja, ali može uključivati i druge informacije poput IP adrese, navika kupovanja, podataka o vašem stilu života ili sklonostima kao što su vaši hobiji i interesi. Možemo prikupljati osobne podatke o vama iz različitih izvora, uključujući:

 • Podatke dobivene direktno od vas
 • Podatke koje automatski prikupljamo kada koristite stranice Unilevera
 • Podaci koje prikupljamo iz ostalih izvora
 • Internetsko oglašavanje

Kako koristimo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke možemo koristiti:

 • za unapređenje naših proizvoda i vašeg iskustva na stranicama Unilevera. Saznajte više.
 • da vas kontaktiramo u vezi s proizvodima i uslugama koje vam mogu biti korisne, pod uvjetom da ste nam za to dali odobrenje ili ste ranije od nas zatražili proizvod ili uslugu, a komunikacija je od važnosti za taj raniji zahtjev ili je s njim povezana i u bilo kojim vremenskim rokovima prema primjenjivim zakonima.Saznajte više.
 • davanje proizvoda ili usluga koje ste tražili od nas.Saznajte više.

Usluga razmjene poruka

Dostupna je usluga putem koje možete primati tekstualne ili druge vrste poruka od Unilevera, kao što su SMS (usluga kratkih tekstualnih poruka), MMS (usluga multimedijalnih poruka) ili EMS (usluga unaprijeđenih poruka) na vaš bežični ili mobilni uređaj (“Usluga razmjene poruka”). Ako se preplatite na jednu od naših usluga razmjene poruka, suglasni ste primati takve poruke od Unilevera na adresu ili broj mobitela koje date za tu svrhu  (osim i dok se ne izuzmete od primanja takvih poruka prateći upute u odjeljku  Vaša prava privatnosti i s kim stupiti u kontaktkoji se nalazi u nastavku).

Prihvaćate da se standardne cijene vašeg pružatelja usluga bežične telefonije primjenjuju na ove poruke te da  u svakom trenutku možete promijeniti mišljenje slijedeći upute iz odjeljka Vaša prava privatnosti i s kim stupiti u kontaktkoji se nalazi u nastavku. Ako se vaš račun za bezičnu uslugu tereti pristojbama, suglasni ste da od vas možemo prikupiti i vašem pružatelju usluga dostaviti vaše konkretne podatke o plaćanju povezane s navedenim. Izjavljujete da ste vlasnik ili ovlašteni korisnik bežičnog uređaja koji koristite u prijavi za uslugu razmjene poruka te da ste ovlašteni odobriti konkretna plaćanja. Osim što morate udovoljiti ograničenjima u pogledu dobi i bilo kojim drugim uvjetima povezanim sa svakom uslugom razmjene poruka, od vas se može tražiti prijava osobnih podataka poput imena, tekstualne poruke, bežične adrese ili broja mobilnog telefona. Također možemo doći do datuma, vremena i sadržaja vaših poruka tijekom vašeg korištenja usluge razmjene poruka. Podatke do kojih dođemo putem naše usluge razmjene poruka koristit ćemo u skladu s ovom Politikom privatnosti. Upozoravamo, međutim, da vaš pružatelj usluga za bežičnu mrežu i ostali pružatelji usluga mogu također prikupljati podatke o vašem korištenju bežičnog uređaja, a njihovi postupci regulirani su njihovim vlastitim politikama.

Svjesni ste i suglasni da se usluga razmjene poruka pruža preko bežičnih sustava koji koriste radio (i ostala sredstva) za prijenos komunikacija preko složenih mreža. Ne jamčimo da će vaše korištenje usluge razmjene poruka biti privatno ili sigurno te nismo odgovorni prema vama za bilo kakav nedostatak privatnosti ili sigurnosti koji možete iskusiti. U potpunosti ste odgovorni poduzeti sve mjere opreza i osigurati mjere sigurnosti koje najviše odgovaraju vašoj situaciji i namjeni usluge razmjene poruka. Također možemo pristupiti sadržaju s vašeg bežičnog ili mobilnog korisničkog računa s vašim pružateljem usluga u svrhu utvrđivanja i rješavanja tehničkih problema i/ili pritužbi na usluge.

S kim dijelimo vaše osobne podatke?

Unilever je jedna od svjetskih vodećih brzorastućih tvrtki za potrošačku robu s proizvodima koji se prodaju u preko 190 zemalja (više informacija o Unileveru možete pronaći na:  http://unilever.com/aboutus/). Kao globalna tvrtka, Unilever može dati vaše osobne podatke tvrtkama grupacije Unilever i pouzdanim trećim stranama sa sjedištem izvan zemlje u kojoj živite, tako da one mogu obrađivati te podatke u naše ime. Saznajte više.

Vaše osobne podatke možemo davati:

 • našim agencijama za oglašavanje, marketing i promociju kako bi nam pomogle u osiguravanju i analizi učinkovitosti naših reklamnih kampanja i promocija
 • trećim stranama koje vam trebaju isporučiti proizvod ili uslugu, poput dostavne ili poštanske službe koje isporučuju proizvod koji ste naručili
 • tijelima za provedbu zakona ili vladinim institucijama koje tokom zakonskog postupka zatraže otkrivanje podataka
 • trećim stranama koje vam žele poslati informacije o svojim proizvodima i uslugama, ali samo ako nam za to date suglasnost
 • trećoj strani – pružateljima usluga, poput obrade podataka za Unilever
 • dobavljačima internetskih analitičkih alata, kao što su Google ili Unica

Ako vaše osobne podatke dajemo drugoj firmi grupacije Unilever ili pouzdanim trećim stranama, učinit ćemo sve kako bismo osigurali da su vaši podaci kod njih sigurni, da poduzimaju sve razumne korake kako bi ih zaštitili od zloupotrebe te da ih koriste samo na način u skladu s našim uputama, ovom Politikom privatnosti i primjenjivim zakonima i propisima o zaštiti podataka.

Možemo također davati vaše osobne podatke tvrtkama, organizacijama ili pojedincima izvan grupacije Unilever ako smatramo da je otkrivanje podataka nužno iz pravnih razloga Saznajte više.

Vaše osobne podatke možemo davati kako bismo:

 • proveli primjenjive uvjete korištenja Unileverovih stranica
 • proveli istraživanja o mogućim kršenjima primjenjivih zakona
 • otkrili, spriječili i zaštitili od prijevara i bilo kakvih tehničkih ili sigurnosnih ranjivosti
 • bili u skladu s primjenjivim zakonima i propisima, surađivali u bilo kakvim pravnim istražnim postupcima i udovoljili zakonski nametnutim vladinim zahtjevima

Nije praktično navoditi sve zemlje u kojima se obrađuju i pohranjuju osobni podaci budući da se te zemlje često mijenjaju ovisno o operativnim zahtjevima.  Ako imate bilo kakva pitanja, komentare ili probleme o tome kako mi upravljamo vašim osobnim podacima, pogledajte odjeljakVaša prava privatnosti i s kim stupiti u kontaktkoji se nalazi u nastavku.

Unilever ne prodaje osobne podatke, osim subjektu kojem oslobađamo cijelo naše poslovanje ili njegov dio (primjerice, u vezi s prodajom brenda) ili kada se radi o udruživanju, konsolidaciji, promjeni kontrole, reorganizaciji ili likvidaciji cijelog ili dijela našeg poslovanja.

Prijenos vaših osobnih podataka

Možemo prenijeti vaše osobne podatke na poslužitelje koji se nalaze izvan zemlje u kojoj živite ili podružnicama ili ostalim pouzdanim trećim stranama sa sjedištima u drugim zemljama, tako da oni u naše ime mogu obraditi osobne podatke. Korištenjem Unileverovih stranica ili davanjem osobnih podataka Unileveru na neki drugi način, suglasni ste s navedenim u skladu s uvjetima ove Politike privatnosti i primjenjivim zakonima i propisima o zaštiti podataka.

Trebate znati da mnoge zemlje ne pružaju istu pravnu zaštitu u odnosu na osobne podatke kao što je pruža vaša zemlja porjekla. Dok su vaši osobni podaci u drugoj zemlji, mogu im pristupiti sudovi, tijela za provedbu zakona i nacionalnu sigurnost u toj zemlji u skladu s njezinim zakonima. U slučaju takvih zakonskih zahtjeva za pristupom, obećavamo da svatko tko obrađuje vaše osobne podatke izvan vaše zemlje podrijetla mora primijeniti mjere za njihovu zaštitu te ih smije koristiti samo u skladu s uputama Unilevera.

Čuvanje vaših osobnih podataka

Poduzimamo sve razumne mjere za očuvanje sigurnosti vaših podataka te tražimo od svih trećih strana koje upravljaju vašim osobnim podacima ili ih obrađuju da učine isto. Pristup vašim osobnim podacima je ograničen kako bi se spriječio neovlašteni pristup, izmjena ili zloupotreba te je dozvoljen samo našim zaposlenicima i agentima po potrebi.

Vaša prava privatnosti i s kim stupiti u kontakt

Ako imate bilo kakva pitanja, komentare ili probleme o tome kako koristimo vaše osobne podatke, možete s nama stupiti u kontakt klikom na poveznicu Stupite s nama u kontaktna Unileverovoj stranici, što vas je i usmjerilo na Politiku privatnosti. U suprotnom, molimo posjetite www.unilever.com, zgjidhni shtetin përkatës dhe pastaj klikoni linkunContact Us.odaberite odgovarajuću zemlju i kliknite na poveznicu.Stupite s nama u kontaktVaš će se zahtjev uputiti odgovarajućoj firmigrupacije Unilever.

Imate nam pravo reći ako:

 • ne želite da u budućnosti s vama stupamo u kontakt
 • želite primjerak osobnih podataka koje imamo o vama
 • želite da ispravimo, ažuriramo ili izbrišemo vaše osobne podatke u našoj evidenciji
 • želite prijaviti zloupotrebu vaših osobnih podataka

Za pomoć pri rješavanju vašeg zahtjeva molimo ostavite svoje puno ime i ostale podatke.

Izmjene Politike privatnosti

Možemo mijenjati ovu Politiku privatnosti s vremena na vrijeme stavljajući ažuriranu inačicu Politike privatnosti na Unileverovim stranicama. Na vrijeme ćemo vas obavijestiti o bilo kakvoj bitnoj izmjeni. Preporučujemo česte posjete kako biste ostali informirani o načinu korištenja vaših osobnih podataka.

Ostale Unileverove politike privatnosti

Osim ove Politike privatnosti, neke kampanje ili promocije mogu biti regulisane dodatnim uslovima ili politikama privatnosti. Savjetujemo da prije sudjelovanja u takvim kampanjama ili promocijama pročitate te dodatne uslove ili politike jer ćete se s njima morati složiti ako ćete sudjelovati. Svi dodatni uslovi ili politike privatnosti stavit će vam se na raspolaganje na istaknutom mjestu.